Ισχυρή η κυβερνοεπίθεση στο υπουργείο Πολιτισμού

Ισχυρή η κυβερνοεπίθεση στο υπουργείο Πολιτισμού

Χθες συμπληρώθηκαν δύο μέρες που τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου Πολιτισμού, τα τηλέφωνα και η ιστοσελίδα του ήταν «κατεβασμένα» μετά την ηλεκτρονική επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Τρίτης 13 Ιουνίου

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χθες συμπληρώθηκαν δύο μέρες που τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου Πολιτισμού, τα τηλέφωνα και η ιστοσελίδα του ήταν «κατεβασμένα» μετά την ηλεκτρονική επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Τρίτης 13 Ιουνίου. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», εκδηλώθηκε η κακόβουλη επίθεση από άγνωστους χάκερ και αμέσως έγινε αντιληπτή από υπαλλήλους της αρμόδιας Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΠΟΑ. Δύο υπάλληλοι μετέβησαν στο κτίριο της Μπουμπουλίνας και έθεσαν εκτός λειτουργίας τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου για να αποτρέψουν περαιτέρω «μόλυνσή» τους με κακόβουλο λογισμικό.

Στελέχη του υπουργείου χαρακτηρίζουν την επίθεση «σφοδρή» που έγινε οργανωμένα και από επαγγελματίες του είδους, με άγνωστο αλλά ισχυρό λογισμικό και εξετάζονται διάφορα σενάρια για την προέλευσή της. Ο έλεγχος που γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι τουλάχιστον 10 υπολογιστές είχαν μολυνθεί και εξετάζεται πιθανή απώλεια δεδομένων – μέχρι στιγμής όμως δεν έχει εντοπιστεί διαρροή. Σταδιακά γίνεται η αποκατάσταση των συστημάτων, αρχικά των περιφερειακών υπηρεσιών και έπειτα της κεντρικής υπηρεσίας. Κανονικά θα λειτουργήσουν, όπως μας μεταφέρουν, υπηρεσίες του υπουργείου, όπως οι συνεδριάσεις των συμβουλίων και η μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή