Αυγουστιάτικες συναυλίες σε λίμνες, θάλασσες και βουνά

Αυγουστιάτικες συναυλίες σε λίμνες, θάλασσες και βουνά

Απόψε όσοι βρεθούν στην Ελάτεια θα ακούσουν την Ελευθερία Αρβανιτάκη και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη αλλά και τους πολύ δραστήριους Γκιντίκι

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί οι περισσότερες συναυλίες μεγάλων ονομάτων από τον χώρο της παγκόσμιας μουσικής στη χώρα μας να έχουν ολοκληρωθεί μαζί με τα σημαντικότερα φεστιβάλ (Release Athens, Rockwave, Eject), ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ο Αύγουστος θα είναι άνυδρος για τους μουσικόφιλους. Αντιθέτως υπάρχουν αρκετές και καλές επιλογές, απλώς σε κάποιες περιπτώσεις αυτές βρίσκονται μπόλικα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, κοντά όμως σε τόπους παραθερισμού, όπου κανείς μπορεί να συνδυάσει τις βουτιές στη θάλασσα με μια ωραία συναυλία.

Η αρχή των δικών μας επιλογών πάντως γίνεται στα… βουνά και συγκεκριμένα στην καταπράσινη Ελάτεια, στους πρόποδες του Καλλιδρόμου, όπου διοργανώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο το ομώνυμο φεστιβάλ. Απόψε όσοι βρεθούν εκεί θα ακούσουν τις σταθερές «αξίες» Ελευθερία Αρβανιτάκη και Ελεωνόρα Ζουγανέλη αλλά και τους πολύ δραστήριους Γκιντίκι με τις ενδιαφέρουσες διασκευές σε παραδοσιακά ακούσματα. Παρόμοιας υφής και το 7ο Zero Festival, στο επίσης όμορφο τοπίο της λίμνης Ζηρού στη Φιλιππιάδα. Εκεί στις 10 του μηνός θα ανέβει στη σκηνή ο Σωκράτης Μάλαμας για ένα από τα γνωστά μυσταγωγικά του λάιβ, ενώ την επομένη αναλαμβάνουν να ανεβάσουν τον ηλεκτρισμό οι Villagers of Ioannina City με κλασικό αλλά και… ηπειρώτικο σκληρό ροκ.

Οσοι τώρα βρεθούν στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και αγαπούν τις διεθνείς μουσικές πρέπει πιθανότατα να κάνουν ένα πέρασμα από τον λόφο της Σάνης για το Sani Festival, το οποίο πλέον μετράει πάνω από 30 χρόνια ιστορίας. Απόψε στη σκηνή μπροστά από τον χαρακτηριστικό ερειπωμένο πύργο θα βρεθούν οι θρυλικοί UB40 παρέα με τον ορίτζιναλ ερμηνευτή τους, Αλι Κάμπελ, με στόχο να παρασύρουν το κοινό στους κεφάτους ρέγκε ρυθμούς τους. Η συνέχεια δίνεται την επόμενη εβδομάδα (12/8) με τις γλυκιές μελωδίες του Βρετανού Τομ Οντέλ, πριν φτάσει στη Σάνη ο σπουδαίος Σταύρος Ξαρχάκος (19/8), ο οποίος έχει φέτος μαζί του στις ερμηνείες τον Χαΐνη Δημήτρη Αποστολάκη, τον Αλέξη Παρχαρίδη και την Ηρώ Σαΐα. Η αυλαία του φεστιβάλ θα πέσει στις 26/8 με τον βιρτουόζο Νορβηγό σαξοφωνίστα Γιαν Γκάρμπαρεκ, έναν καλλιτέχνη σε συνεχή αναζήτηση νέων μουσικών γλωσσών και αυτοσχεδιασμών. Από την άλλη, για τους λάτρεις της κλασικής μουσικής μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή είναι το Samos Young Artists Festival (7-13/8) το οποίο φέρνει και φέτος στο αρχαίο θέατρο του Πυθαγορείου μια σειρά από εξαιρετικούς νέους καλλιτέχνες τόσο από την Ελλάδα όσο και τον υπόλοιπο κόσμο. Δυνατές συναυλίες θα έχουμε προς τα τέλη του μήνα και στην Αθήνα. Στις 29 και 30 Αυγούστου στην ταράτσα του Gazarte θα εμφανιστεί ο Νικ Γουοτερχάουζ με τον βίντατζ αισθητικής ήχο του· λιγότερο βίντατζ αλλά σχεδόν… κλασικός πια είναι και ο κορυφαίος μουσικός παραγωγός David Guetta, ο οποίος θα βρεθεί στην πλατεία Νερού στις 27 Αυγούστου, στο πλαίσιο του διήμερου φεστιβάλ (26-27/8) ηλεκτρονικής μουσικής Primer 2023, που διεξάγεται για τέταρτη χρονιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή