Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (05/08)

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (05/08)

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση παρουσιάζει το έργο του «Δειλινό και Αγιο Φως» ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής στο Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου, στο πλαίσιο των Μποτσάρειων 2023. Μαζί του οι Θοδωρής Βουτσικάκης, Λεωνίδας Κακούρης, το κουιντέτο χάλκινων πνευστών Melos Brass, ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος στα κρουστά και είκοσι Καρπενησιώτες, που θα συμμετάσχουν στην αναπαράσταση της μάχης του Κεφαλόβρυσου και του θανάτου του Μάρκου Μπότσαρη. Στις 21.15.

Μια φιέστα διοργανώνεται απόψε στη Νέα Κίο με τους καλύτερους όρους. Συναυλία με τον Γιάννη Αγγελάκα (φωτογραφία) και τους 100°C, τον Παύλο Παυλίδη και τους Hotel Alaska, τους Planet of Zeus, αλλά και τους Desert Monks. Λελέκιος Φιέστα, στην παραλιακή οδό Ναυπλίου – Νέας Κίου.

«Για έναν Ασπάλαθο» ονομάζεται η συναυλία του Γιάννη Καλομοίρη με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση στο Κηποθέατρο Μ. Χατζιδάκις. Τραγουδούν οι Ιωάννα Καλογεράκη, Κώστας Αβυσσινός, Γιάννης Κασσωτάκης. Στις 21.30, με ελεύθερη είσοδο.

Αν και το επίσημο πρόγραμμα ξεκινά τη Δευτέρα, ο μορφωτικός σύλλογος Νέας Κίου παρουσιάζει απόψε την Αφήγηση Μικρασιατικών Παραμυθιών και αντάμωμα με ήχους της περιοχής με ελεύθερη είσοδο και αφηγήτρια τη Σάσα Βούλγαρη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κιανά 2023. Αυλή Μορφωτικού Συλλόγου, στις 20.30.

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου παρουσιάζονται από την ομάδα Σημείο Μηδέν, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου και μετάφραση Γιώργου Μπλάνα, στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης. Πρέβεζα, στις 21.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή