O «Daniel» χτύπησε και την Εθνική Πινακοθήκη

O «Daniel» χτύπησε και την Εθνική Πινακοθήκη

Παρότι η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου εγκαινιάστηκε πριν από μόλις δύο χρόνια, φαίνεται πως η κακοκαιρία «Daniel» κατάφερε να της δημιουργήσει κάποια προβλήματα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρότι η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου εγκαινιάστηκε πριν από μόλις δύο χρόνια, φαίνεται πως η κακοκαιρία «Daniel» κατάφερε να της δημιουργήσει κάποια προβλήματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, διαπιστώθηκε εισροή ομβρίων υδάτων στο κτίριο από την είσοδο της οδού Μιχαλακοπούλου, χωρίς να υποστούν βλάβη τα έργα της συλλογής. Τα νερά έφτασαν μέχρι το πρώτο υπόγειο του κτιρίου και δόθηκαν οδηγίες από την αρμόδια Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων (ΔΙΠΑΝΣΜ) του υπουργείου για επιπλέον θωράκιση του κτιρίου.

Προβλήματα διαπιστώθηκαν και στον υπόγειο χώρο του κτιρίου του Rex, με αποτέλεσμα να αναβληθούν οι χθεσινές πρόβες στη σκηνή «Κατίνα Παξινού». Μεγάλος όγκος νερού εισήλθε από δύο θυρίδες του ΔΕΔΔΗΕ στο πεζοδρόμιο της Πανεπιστημίου και κατέληξε στους χώρους του μηχανοστασίου.

Μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή της παλιάς πόλης του Βόλου (τα Παλιά). Το συγκρότημα Τσαλαπάτα έχει πληγεί σοβαρά και κανείς δεν μπορεί προς το παρόν να εκτιμήσει τις ζημιές, αφού ο χώρος δεν προσεγγίζεται. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα θα παραμείνει προσωρινά κλειστό για το κοινό. Οταν η περιοχή ξαναγίνει ασφαλής, κλιμάκιο του ιδρύματος θα μεταβεί στον Βόλο για να καταγράψει τις ζημιές, ώστε να δρομολογηθούν άμεσα οι απαραίτητες εργασίες.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και το Μουσείο της Πόλης του Βόλου κυρίως στους υπόγειους χώρους του, αλλά η κατάσταση θα εκτιμηθεί σήμερα μόλις γίνει δυνατή η πρόσβαση. Αντιθέτως, το Κέντρο Τέχνης Τζόρτζιο ντε Κίρικο, όπου στεγάζεται το Μουσείο Αλ. Κ. Δάμτσα, δεν απειλήθηκε από την κακοκαιρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή