Το «Εμπασσυ» ανοίγει ξανά στις γιορτές, αλλά με μιούζικαλ

Το «Εμπασσυ» ανοίγει ξανά στις γιορτές, αλλά με μιούζικαλ

Εργασίες για τη μετατροπή του σε θέατρο γίνονται και στο «Πτι Παλαί» του Παγκρατίου

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν την άνοιξη του 2022 έγινε γνωστό το οριστικό κλείσιμο του Εμπασσυ, μια ολόκληρη περιοχή του κέντρου (Κολωνάκι) έμεινε για πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες δίχως σινεμά. Το τέλος του ιστορικού κινηματογράφου, που τελευταία ανήκε στην Odeon, είχε βέβαια προαναγγελθεί νωρίτερα, αφού αυτός επί της ουσίας δεν άνοιξε ποτέ τις πόρτες του μετά την καραντίνα της πανδημίας το 2020. Πλέον ωστόσο φαίνεται πως το «Εμπασσυ» θα φωτιστεί ξανά, αυτή τη φορά όχι σαν σινεμά αλλά ως μια καινούργια θεατρική σκηνή, η οποία μάλιστα φιλοδοξεί να πάρει ξεχωριστή θέση στον αθηναϊκό χάρτη με το πρόγραμμα που ετοιμάζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο χώρος του Εμπασσυ έχει μισθωθεί εδώ και κάποιο καιρό από τον επιχειρηματία Γιάννη Τσακουμάκο, ο οποίος δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της εστίασης, με σκοπό τη διαμόρφωσή του σε θέατρο. Οι εργασίες μάλιστα έχουν ήδη ξεκινήσει και προχωρούν με στόχο η αίθουσα χωρητικότητας περίπου 500 θεατών –όσο και το παλιό «Εμπασσυ» δηλαδή– να είναι έτοιμη να λειτουργήσει κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Η δε πρεμιέρα του χώρου και οι… συστάσεις με το αθηναϊκό κοινό προγραμματίζονται να γίνουν με το κλασικό «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας», σε μια μιούζικαλ θεατρική εκδοχή, όπως μας αποκαλύπτει ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώργος Βάλαρης.

Εμπειρος στον χώρο του θεάτρου (τελευταία του δουλειά «Το Εκτο Πάτωμα» στο Ακροπόλ), ο κ. Βάλαρης φαίνεται πως θα έχει και μια γενικότερη καλλιτεχνική εποπτεία των όσων θα παρουσιαστούν σταδιακά στο νέο «Εμπασσυ»: «Προσανατολιζόμαστε κυρίως στο είδος του μιούζικαλ· μουσικές παραγωγές από το παγκόσμιο ρεπερτόριο που θα θέλαμε να φιλοξενηθούν στην Αθήνα, σε έναν κομψό και ταυτόχρονα σύγχρονο χώρο. Αυτό συμβαίνει και με το “Τσάρλι”, ένα έργο που θα ανεβεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε αυτή την εκδοχή του, με μια δύσκολη και πολυδάπανη παραγωγή, η οποία χρησιμοποιεί αρκετά και τα σύγχρονα μέσα, τη video art κ.τ.λ.».

Στην ερώτηση αν η ονομασία του αθηναϊκού τοπόσημου θα διατηρηθεί, η απάντηση είναι άμεση και θετική. «Φυσικά και θα διατηρηθεί, θα είναι το “Embassy Theater”. Γενικώς είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο χώρος θα αποκτήσει μια τέτοια λειτουργία, μένοντας έτσι τουλάχιστον στην υπηρεσία της τέχνης, αντί να γίνει π.χ. σούπερ μάρκετ, όπως έχει συμβεί σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι θα πρόκειται για το μοναδικό θέατρο στην καρδιά του Κολωνακίου», συμπληρώνει ο κ. Βάλαρης.

Εμείς από την πλευρά μας σημειώνουμε ότι αυτόν τον καιρό εργασίες ανακαίνισης διεξάγονται και στον χώρο όπου λειτουργούσε ο κινηματογράφος «Πτι Παλαί» στο Παγκράτι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και εκεί η νέα διεύθυνση ετοιμάζει τη μετατροπή σε θεατρική σκηνή. Ολα τα παραπάνω πάντως, αν και σαφώς προτιμότερα από την κατάληξη του… σούπερ μάρκετ, δεν μπορούν να μην προβληματίσουν σχετικά με την τύχη των κεντρικών σινεμά της πόλης, τα οποία όλο και λιγοστεύουν· πιο πρόσφατο παράδειγμα η γνωστή υπόθεση του Ιντεάλ, το οποίο αναμένεται να κλείσει επίσης στο τέλος του έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή