Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρεμιέρα σήμερα για το έργο «Χαίρετε κι Αντίο» του Αθολ Φούγκαρντ σε σκηνοθεσία του Κώστα Βασαρδάνη. Η παράσταση πραγματεύεται την εχθρότητα μεταξύ των μελών μιας οικογένειας, τις ματαιωμένες επιθυμίες, τα ανεπούλωτα τραύματα αλλά και την αγάπη. Παίζουν οι Κώστας Βασαρδάνης και Βίκυ Καλπάκα. Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, στις 21.00.

Με έργα των Κωνσταντινίδη, Ριάδη, Χατζιδάκι αλλά και Ραβέλ και Σοστακόβιτς στο πρόγραμμά τους, η Χριστίνα Μαρία Κώτη στο πιάνο και ο βαρύτονος Jared Andrew Michaud θα δώσουν συναυλία που εξερευνά τη σχέση της κλασικής μουσικής με την ελληνική παράδοση και κουλτούρα. Ιδρυμα Β & Μ. Θεοχαράκη, Βασ. Σοφίας και Μέρλιν, στις 20.30.

Η μητέρα πίνει, ο πατέρας εθισμένος στα χαρτιά, η κόρη εργασιομανής, και στο επίκεντρο ο παππούς, ήρωας του άλλοτε, καθηλωμένος στην ακινησία του… «Η σημαία των Αθηνών» (φωτογραφία) του Ανδρέα Κεντζού που συνδέει το κατέβασμα της σβάστικας από την Ακρόπολη με το σήμερα, παρουσιάζεται στο Από Μηχανής Θέατρο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά. Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, στις 21.00.

Παραδοσιακά βιολιά με νησιώτικους ρυθμούς, κλαρίνα από τη Θράκη και σύγχρονες ηλεκτρικές κιθάρες, μαζί με ψητά και τσίπουρα σε ένα αστικό πανηγύρι, υπόσχονται οι Κούπες, Δωδεκανησιακή Ζυγιά και Νήμα στο Arch Club – Live Stage, Κωνσταντινουπόλεως 111, Βοτανικός. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.00, έναρξη 19.30.

Ενα νέο έργο για τη μνήμη, τον θάνατο και την αθανασία, ένας επικήδειος για το θέατρο, όπως το ξέρουμε μέχρι τώρα, αλλά και για την Ιστορία, είναι το «Προσδοκώ» του Γιώργου Βέλτσου (με τρεις παρεμβάσεις της Ευγενίας Βάγια) που παρουσιάζεται στο Φουαγιέ του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καρακάντζα. Εθνικής Αμύνης 2, στις 21.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή