Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βιβλίο «Γιάννης Τσαρούχης – Μαθήματα ζωγραφικής – Χίος, 1981» των εκδόσεων Αγρα παρουσιάζεται στο καφέ του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς και ώρα 19.30. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Νίκη Γρυπάρη – Τσαρούχη, η Ευφροσύνη Δοξιάδη και ο Αλέκος Λεβίδης. Πειραιώς 138.

Την έκθεση «Σημαίες μας, Πανιά περίλαμπρα, Σημάδια ιστορικά» (φωτογραφία) της Μαιρηλί Χαραμή παρουσιάζει το Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για μια σπάνια συλλογή σημαιών που σημάδεψαν σημαντικές στιγμές στον ελλαδικό χώρο, από την αρχαιότητα μέχρι τον Ιανουάριο του 1822, όταν και καθιερώθηκε από την Α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου η ενιαία ελληνική γαλανόλευκη σημαία με τον Σταυρό. Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας. Ωρες 11.00-19.00.

Το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Το μυστικό της κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. Στον ρόλο της κοντέσσας Βαλέραινας η Νένα Μεντή. Συμπρωταγωνιστούν: Μαρία Κανελλοπούλου, Νίκος Νίκας, Βασιλική Τρουφάκου. Ωρα έναρξης 19.30. Πειραιώς 254.

Η Αγγελική Τουμπανάκη με την μπάντα της παρουσιάζουν στο «Κύτταρο» τη μουσική παράσταση «For Women» αποτίοντας φόρο τιμής σε σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες που άφησαν ισχυρό αποτύπωμα με τη δράση τους. Ωρα έναρξης 21.30. Ηπείρου 48 και Αχαρνών.

Eπανέρχεται στο Εθνικό Θέατρο η βραβευμένη παράσταση «Goodbye, Lindita» σε σκηνοθεσία Μάριο Μπανούσι, ένα σκηνικό ποίημα για την απώλεια που εμπνέεται από τα βιώματα του σκηνοθέτη και τα ταφικά έθιμα και τις παραδόσεις των Βαλκανίων. Στο θέατρο Rex, στη σκηνή «Ελένη Παπαδάκη». Αγίου Κωνσταντίνου 22-24. Ωρα 21.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή