Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Misty trio της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών –η Εφη Παπαθωμαΐδη στο πιάνο, o Μιχαήλ Σμιρνόφ στη βιόλα και o Γεώργιος-Θεόδωρος Ραράκος στην τούμπα– θα παίξουν μουσική με φόντο το παλιό εργοστάσιο φωταερίου. Θα παρουσιαστούν έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, αλλά και Γκέρσουιν, Τζόπλιν, Γκάρνερ, Ούμπερ. Στις 19.00 θα υπάρξει ξενάγηση στο ΒΜΦ, ενώ η συναυλία ξεκινά στις 20.30 στο Κτίριο Παλαιών Φούρνων.

Πρεμιέρα απόψε στο θέατρο Αγγέλων Βήμα για το έργο «Ιστορίες για ανθρώπους γεναιόδωρους» του Αλγερινού θεατρικού συγγραφέα Αμπντελκαντέρ Αλούλα με αφορμή τα 30 χρόνια από τον θάνατό του. Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου. Παίζουν οι Νεκτάριος Μάστορης, Γιώργος Κοσσυβάκης, Μάιρα Κατσαρού, Ρουμπίνη Χονδρουδάκη, Τάσος Νίκας, Νατάσσα Μπρουζιώτη, Γιώργος Κοντογιάννης. Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, στις 20.00.

Με τραγούδια των Νίνα Σιμόν, Τζόνι Μίτσελ, Πάτι Σμιθ, αλλά και Λένας Πλάτωνος, Θεοδωράκη και παραδοσιακά τραγούδια από Ελλάδα, Μεσόγειο, Βαλκάνια, Ανατολία και Λατινική Αμερική –όλα με κεντρικό πρόσωπο τη γυναίκα– θα εμφανιστεί στο Κύτταρο η Αγγελική Τουμπανάκη (φωτογραφία) με πέντε μουσικούς και γυναικείο φωνητικό σχήμα. Αχαρνών και Ηπείρου, στις 21.30

Στίχοι του Γιάννη Ρίτσου, του Οδυσσέα Ελύτη και του Νίκου Γκάτσου θα συνδυαστούν με τις μουσικές των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι, σε ένα πρόγραμμα για άτομα με δυσκολίες μνήμης ή άνοια του Μουσείου Μπενάκη – Πινακοθήκη Ν. Χατζηκυριάκου – Γκίκα. Στο πιάνο και στο τραγούδι η Δέσποινα Στεφανίδου. Με δηλώσεις συμμετοχής. Στις 12.00-13.30 και στις 17.30 έως 19.00. Κριεζώτου 3.

Μια βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση της Μαρίας Λαϊνά (1947-2023) οργανώνουν οι εκδόσεις και το βιβλιοπωλείο Πατάκη. Θα διαβάσουν ποιήματά της οι Χάρης Βλαβιανός, Μαίρη Γιόση, Γιάννης Δούκας, Γιώργος Μαρκόπουλος, Μάνια Μεζίτη, Αργύρης Παλούκας, Παυλίνα Παμπούδη, Αθηνά Παπαδάκη, Ολγα Παπακώστα, Αντώνης Φωστιέρης, Δήμητρα Χριστοδούλου. Ακαδημίας 65, στις 19.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή