Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει την Κυριακή τη νέα πολυμεσική δράση-παρέμβαση του εικαστικού περφόρμερ Φίλιππου Τσιτσόπουλου «Ας τραγουδήσουμε στο εύθραυστο καράβι της ύπαρξής μας». Η σοπράνο Κατερίνα Πλεξίδα ερμηνεύει την άρια του Μπιζέ «Je crois entendre encore» και η ηθοποιός Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου απαγγέλλει Μανόλη Αναγνωστάκη, στις 22.00. Η εκδήλωση συνεχίζεται τη Δευτέρα και την Τρίτη με διαφορετικούς συντελεστές.

Την Τρίτη 26 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Θανάση Διαμαντόπουλου για την Α΄ Ελληνική Δημοκρατία με τίτλο «Χωρίς στέμμα. Η αβασίλευτη του Μεσοπολέμου». Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Καιρίδης, Χάρης Μαμουλάκης και Ευάνθης Χατζηβασιλείου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», στις 19.00.

Το Ελληνικό Κέντρο της UNIMA, ενός οργανισμού μη κυβερνητικού και μη κερδοσκοπικού, που στόχο έχει την προώθηση της τέχνης του κουκλοθεάτρου στον ελληνικό χώρο, θα ζωντανέψει σήμερα μια μεγάλη κούκλα τίγρη (φωτογραφία) στην πλατεία Συντάγματος στις 12.00 και θα καταλήξει στην πλατεία Αυδή με στάσεις σε πλατείες και ανοιχτά σημεία.

Ανήμερα την 25η Μαρτίου, η Εθνική Πινακοθήκη φιλοξενεί τον Νίκο Ξυδάκη, ο οποίος θα παρουσιάσει την παράσταση με τίτλο «Διονύσιος Σολωμός: Προς τον Κύριον Γεώργιο δε Ρώσση», ένα μουσικό ποιητικό σχεδίασμα, σε σύνθεση και ερμηνεία του ίδιου του καλλιτέχνη, συνοδεία εννεαμελούς ορχήστρας. Εθνική Πινακοθήκη, Αμφιθέατρο «Ιδρυμα Ωνάση», στις 20.00.

Με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης» – Κέντρο Εθνομουσικολογίας παρου-σιάζουν την περιοδική μουσική έκθεση «Μια μελωδική διαδρομή στις μουσικές του 1821». Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή