Home cinema: Μια παρέα νέων ξεκινάει για πορνό και καταλήγει σε θρίλερ

Home cinema: Μια παρέα νέων ξεκινάει για πορνό και καταλήγει σε θρίλερ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χ ★★★½
ΤΡΟΜΟΥ (2022)
Σκηνοθεσία: Τι Γουέστ
Ερμηνείες: Μία Γκοθ, Τζίνα Ορτέγκα

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε ένα από τα καλτ διαμαντάκια των τελευταίων ετών, διά χειρός Α24. Βρισκόμαστε στο 1979 και μια παρέα νέων, καθένας με τις δικές του φιλοδοξίες, αποφασίζει να γυρίσει ένα φιλμ πορνό κάπου στο επαρχιακό Τέξας. Για τον σκοπό αυτό φτάνουν σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα και αμέσως πιάνουν… δουλειά. Οταν όμως οι ηλικιωμένοι οικοδεσπότες ανακαλύπτουν τα σχέδιά τους, τα πράγματα παίρνουν τρομακτική τροπή.

Ο Τι Γουέστ έχει στη διάθεσή του ένα ταλαντούχο καστ, προεξάρχουσας της αιθέριας Μία Γκοθ («Suspiria»), το οποίο και ζωντανεύει με άνεση τη μάλλον τυπική ιστορία του. Καθένας από τους πρωταγωνιστές του έχει κατά νου διαφορετικές εκδοχές του αμερικανικού ονείρου: άλλος θέλει να πιάσει την καλή μπαίνοντας στην αγορά της ερωτικής βιντεοταινίας, άλλος φιλοδοξεί να γίνει σπουδαίος σκηνοθέτης και μια τρίτη είναι πεπεισμένη πως έχει τη στόφα της μεγάλης σταρ. Κοινός παρονομαστής τους η λάμψη και η ορμή των νιάτων, η οποία έρχεται σε τρανταχτή αντίθεση με τους… ετοιμόρροπους –αλλά τελικά πολύ επικίνδυνους– οικοδεσπότες τους.

Home cinema: Μια παρέα νέων ξεκινάει για πορνό και καταλήγει σε θρίλερ-1
Στο «Τhe Gentlement» (Netflix) o Γκάι Ρίτσι διατηρεί το γνωστό κινηματογραφικό του στυλ, δημιουργώντας μια απολαυστική μίνι σειρά, η οποία βλέπεται απνευστί.

The Gentlemen
ΚΩΜΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ (2024)
∆ημιουργός: Γκάι Ρίτσι
Ερμηνείες: Τέο Τζέιμς, Κάγια Σκοντελάριο

Ο Γκάι Ρίτσι παίρνει το βάπτισμα του πυρός στην πλατφόρμα του Netflix με μια σειρά η οποία διασκευάζει –από διαφορετική σκοπιά– μια ομώνυμη δική του ταινία. Ο Βρετανός αριστοκράτης Εντι Χόρνιμαν (Τέο Τζέιμς) κληρονομεί απροσδόκητα την πατρογονική περιουσία, έπειτα από τον θάνατο του πατέρα του. Σύντομα, ωστόσο, θα ανακαλύψει ότι η οικογενειακή έπαυλη έχει μετατραπεί σε κέντρο παράνομων δραστηριοτήτων, οι οποίες αποφέρουν τεράστια κέρδη έχοντας βέβαια και τους ανάλογους κινδύνους. Ταυτόχρονα, πρέπει να τα βγάλει πέρα και με τον ανεκδιήγητο αδελφό του, ο οποίος αισθάνεται… ριγμένος στην κληρονομιά.

Διατηρώντας το γνωστό κινηματογραφικό του στυλ με το γρήγορο μοντάζ και τον «διάλογο» με τον θεατή, ο Γκάι Ρίτσι μάς δίνει μια απολαυστική μίνι σειρά, η οποία βλέπεται απνευστί. «Κλειδί», φυσικά, είναι κι εδώ οι χαρακτήρες: από τους σνομπ αριστοκράτες, που θα αναγκαστούν να βρωμίσουν τα χέρια τους προκειμένου να διατηρήσουν τα προνόμιά τους στον σύγχρονο κόσμο, μέχρι τους εγκληματίες με τους οποίους συναλλάσσονται. Κάποιοι από αυτούς είναι γοητευτικοί σύμμαχοι (π.χ. η Σούζι Γκλας της Κάγια Σκοντελάριο) και άλλοι ημίτρελοι εχθροί που τους καταδιώκουν. Ολα αυτά μέσα από το στυλάτο φίλτρο του Ρίτσι, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και αρκετούς ακόμη αστέρες της οθόνης, όπως ο Ντάνιελ Ινγκς, ο Βίνι Τζόουνς, ο Τζιανκάρλο Εσποζίτο, η Τζόλι Ρίτσαρντσον κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή