Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του «Πλατόνοφ» του Αντον Τσέχοφ, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ο κορυφαίος Ρώσος σκηνοθέτης Αντολφ Σαπίρο συνεργάζεται για πρώτη φορά με την ελληνική σκηνή για το ανέβασμα του συγκεκριμένου πρώιμου έργου του κλασικού συγγραφέα. Παίζουν: Γιώργος Χριστοδούλου, Παναγιώτα Βλαντή, Ομηρος Πουλάκης, Ερρικα Μπίγιου, Ειρήνη Καζάκου, Γιώργος Ηλιόπουλος, Κώστας Φλωκατούλας κ.ά. Στις 7 μ.μ.

Το πολυβραβευμένο έργο «Λεμόνια, λεμόνια, λεμόνια» του Σαμ Στάινερ ανεβαίνει στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία της Ζαφειρίας Δημητροπούλου. Σε ένα θορυβώδη κόσμο, που αγγίζει τα όρια της δυστοπίας, εφαρμόζεται περιορισμός ομιλιών· δύο άνθρωποι, ωστόσο, καταφέρνουν να βρουν ο ένας τον άλλον ξεκινώντας μια ρομαντική σχέση. Πρωταγωνιστούν η Αννα Μενενάκου και ο Παναγιώτης Γαβρέλας (φωτ.). Στις 8.30 μ.μ.

Ξεκινούν οι «Προβολές της Ιστορίας» στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Μια σειρά κινηματογραφικών προβολών, μικρού και μεγάλου μήκους, ταινίες από την Ελλάδα και τη Γερμανία συνδυάζονται, συνδιαλέγονται και συναρμολογούν διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης του κοινού ιστορικού παρελθόντος. Το πρώτο επεισόδιο με τίτλο «Ιστορία και μύθος» προβάλλεται απόψε, από τις 6.30 μέχρι τις 10 μ.μ. Ομήρου 14-16.

Η Εφη Μπίρμπα και ο Αρης Σερβετάλης συνεχίζουν τις παραστάσεις της «Καρδιάς του σκύλου» στο θέατρο Κιβωτός. Το ζευγάρι των Ελλήνων καλλιτεχνών διασκευάζει δημιουργικά την υπερρεαλιστική σάτιρα του Μιχαήλ Μπουλγκάνοφ, η οποία αποτελεί ευφυή ανατομία της ανθρώπινης φύσης. Παίζουν: Αρης Σερβετάλης, Αντώνης Μυριαγκός, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μιχάλης Θεοφάνους, Χαρά-Μάτα Γιαννάκου. Στις 8 μ.μ.

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών δίνει μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη σουίτα από τη σκηνική μουσική «Ο Ρικές με το τσουλούφι» του Αιμίλιου Ριάδη, το κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε Ντο μείζονα του Μότσαρτ και τη συμφωνία αρ. 2 σε Ρε μείζονα του Μπετόβεν. Την ορχήστρα διευθύνει ο Βύρων Φιδετζής. Στις 8.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή