Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την επανέκδοση της βραβευμένης συλλογής διηγημάτων του με τίτλο «Αστείο» (εκδ. Ικαρος), ο συγγραφέας Γιάννης Παλαβός συζητάει στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» με την κριτικό Μικέλα Χαρτουλάρη και τον συγγραφέα Δημοσθένη Παπαμάρκο για το βιβλίο και για τη νέα γενιά πεζογράφων που εμφανίστηκαν στα ελληνικά γράμματα την τελευταία δεκαπενταετία. Στις 7 μ.μ., Ακαδημίας 32.

Βασισμένο σε συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν σε έξι ευρωπαϊκές πόλεις, το έργο του Γρηγόρη Λιακόπουλου «Generation Lost» (φωτογραφία), με θέμα τα όνειρα και τις απογοητεύσεις των μιλένιαλ, ανεβαίνει στη σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Γιαννοπούλου. Ερμηνεύουν οι Δάφνη Δρακοπούλου, Γιώργος Κισσανδράκης, Γωγώ Παπαϊωάννου, Μιχάλης Πητίδης και Βασίλης Σαφός. Στις 9 μ.μ., Αγίου Κωνσταντίνου 22-24.

Δύο έργα του Μπετόβεν, τη «νεανική» Συμφωνία αρ. 1 που δίνει το στίγμα του συνθέτη, καθώς και τη Συμφωνία αρ. 7, στην πρεμιέρα της οποίας το κοινό είχε ενθουσιαστεί τόσο ώστε ζήτησε την επανάληψη του δεύτερου μέρους, ερμηνεύει απόψε στο Μέγαρο Μουσικής η Καμεράτα, υπό τον Γιώργο Πέτρου. Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Εκδήλωση στη μνήμη του Ξενοφώντα Γιαταγάνα (1948-2023), ο οποίος διετέλεσε μεταξύ άλλων νομικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ελληνικού ΥΠΕΞ και της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπήρξε διευθυντής ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και Ερευνών, διοργανώνουν απόψε οι φίλοι του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Στις 7 μ.μ., Ακαδημίας 60.

Η ομαδική έκθεση με τίτλο «Φύση Πάσχουσα/Natura Patiens» και με έργα 32 καλλιτεχνών από την Ελλάδα, τα οποία εμπνέονται από το φυσικό περιβάλλον και την κλιματική κρίση, εγκαινιάζεται σήμερα στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, σε επιμέλεια της Νίνας Φραγκοπούλου. Στις 7 μ.μ., Λεωνίδου και Μυλλέρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή