Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπνευσμένη από την κακοκαιρία «Daniel», η έκθεση του Αλέξανδρου Ψυχούλη με τίτλο «Καταλογισμός» και με ζωγραφικά έργα που συνιστούν μια παιγνιώδη και ταυτόχρονα τρυφερή ματιά στην αγριότητα του φαινομένου της καταιγίδας, εγκαινιάζεται σήμερα στην γκαλερί Αντωνοπούλου. Από τις 12 μ., Αριστοφάνους 20.

Το «Ονειρόδραμα» του Aουγκουστ Στρίντμπεργκ, που αφηγείται την ιστορία της κόρης του Θεού, Αγνής, η οποία κατεβαίνει στη Γη για να γνωρίσει την ανθρώπινη φύση, παρουσιάζεται στη Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη. Παίζουν οι Αλίκη Αλεξανδράκη, Θανάσης Δόβρης, Ερμής Μαλκότσης, Μαρία Τσιμά κ.ά. Στις 8.30 μ.μ. (Κυριακή 7 μ.μ.), Αγίου Κωνσταντίνου 22-24.

Με θέμα του τη δύναμη της εικόνας, την αλήθεια και το ψέμα, το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Πήρε τη ζωή της στα χέρια της», μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ανεβαίνει στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε σκηνοθεσία Φρόσως Λύτρα. Ερμηνεύουν οι Αννα Ευθυμίου, Φαίη Κοκκινοπούλου, Δημήτρης Σιακάρας και Νίκος Τσολερίδης. Στις 7.30 μ.μ. και 9.15 μ.μ., Εθνικής Αμύνης 2.

Η ζωή του μεγάλου Βρετανού ρομαντικού ποιητή σε συνάρτηση με την Ελλάδα και την Επανάσταση του 1821 είναι το θέμα της ημερίδας «Λόρδος Βύρων – Στο πλευρό των Ελλήνων», που διοργανώνουν σήμερα στο Κέντρο Ι. & Ρ. Ντάνκαν ο Δήμος Βύρωνα και ο Κύκλος Ποιητών. Συμμετέχουν οι Παντελής Μπουκάλας, Γιώργος Βέης, Σίσσυ Παπαθανασίου κ.ά. Από τις 11 π.μ., Χρυσάφης 34.

Τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία («Πρώτη βόλτα», «Αστικοί μύθοι», «Ασίκικο Πουλάκη») καθώς και κλασικά κομμάτια του ελληνικού λαϊκού, έντεχνου και παραδοσιακού πενταγράμμου θα ερμηνεύει ο Γιάννης Διονυσίου από απόψε και για τα επόμενα Σάββατα στον Σταυρό του Νότου Plus. Στις 10 μ.μ., Φραντζή 14.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή