ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Δευτέρας

Η πολιτιστική ατζέντα της Δευτέρας

– Το Athens Technopolis Jazz Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ τζαζ μουσικής στην Ελλάδα ξεκινά με συναυλίες από μπάντες και σχήματα με διεθνή καριέρα, και ομιλίες, εργαστήρια, εκθέσεις κ.ά. Εως 2/6. Στις 9 μ.μ. Τεχνόπολη.

-Την παράσταση «Η φαλακρή τραγουδίστρια» του Ευγένιου Ιονέσκο παρουσιάζει το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» στην Πλάκα σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη. Στις 9.15 μ.μ. Φρυνίχου 14.

– Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Αμερικανός κόμης» του Μαρκ Τουέιν (εκδ. Πατάκη), στο βιβλιοπωλείο «Πλειάδες», από τους Μαργαρίτα Ζαχαριάδου, Ηλία Μαγκλίνη και Γιάννη Τσάκαλο. Στις 7 μ.μ. Σπύρου Μερκούρη 62, Παγκράτι.

– Την έκθεση «Bound» της Καλλιόπης Λαιμού παρουσιάζει η γκαλερί Atopos CVC από τις 11 π.μ. Σαλαμίνος 72.

– Η Τασούλα Επτακοίλη συνομιλεί με τον Βαγγέλη Γερμανό στον «Ιανό» για τη ζωή και το μουσικό του έργο. Στις 8.30 μ.μ. Σταδίου 24.

– Hμερίδα με τίτλο «Εξερευνώντας τον Ανθρώπινο Εγκέφαλο» που παρουσιάζει με εύληπτο τρόπο τα επιστημονικά ευρήματα των τελευταίων ετών, διοργανώνεται από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Ακαδημία Νευροεπιστημών και την Ελληνική Εταιρεία Νευροεπιστημών. Από 4 μ.μ.-10 μ.μ. Πύργος Βιβλίων, λεωφ. Συγγρού 364.

– Το Νομισματικό Μουσείο παρουσιάζει την έκθεση «Καρποί και Σύμβολα», με 337 αρχαία ελληνικά, ρωμαϊκά και νεότερα νομίσματα, λίθοι, μολύβδινα και πήλινα σύμβολα που κοσμούνται με καρπούς-σύμβολα της ελληνικής γης. Εως 31/10. Νομισματικό Μουσείο, Πανεπιστημίου 12.