ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

– Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζεται για πρώτη φορά το έργο «Χρύσιππος» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Θάνου Σαμαρά. Στις 9 μ.μ. Πειραιώς 260.

– Η συνθέτις και τραγουδίστρια Ναλίσα Γκριν εμφανίζεται με την μπάντα της για μια εναλλακτική ποπ/ηλεκτρονική συναυλία στο ΚΠΙΣΝ. Στις 9 μ.μ. Λεωφ. Συγγρού 364.

– Παρουσίαση της έκθεσης «Χρήστος Καπράλος (1909-1993) και Βάσω Κατράκη (1914-1988): Ελεγείες σε πέτρα και μέταλλο». Πρόκειται για ιστορικά βεβαρημένο αισθητικά διάλογο που φέρνει τον θεατή σε επαφή με τη γλυπτική πράξη, στη Roma Gallery Εως 31/6. Στις 11 π.μ. Ρώμα 5.

– Η έκθεση με τίτλο «Bound», της εικαστικού Καλλιόπης Λεμού, παρουσιάζεται στην αυλή της γκαλερί ATOPOS cvc. Εως 21/6. Σαλαμίνος 72.

– Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Rabbitlab 3.0» παρουσιάζει οκτώ χορευτικές ομάδες εμπνευσμένες από την τέχνη των κόμικς, στο Θέατρο Rabbithole. Εως 16/6. Στις 9 μ.μ. Γερμανικού 20.

– Ξεκινά η παράσταση «Μάνα, μητέρα, μαμά» του Γιώργου Διαλεγμένου, σε σκηνοθεσία Μαριλένας Κατρανίδου από την ομάδα «Ουκ Νουκ», στον χώρο του «Project LABattoir». Υιοθετεί την αναπαραστατική τέχνη του θεάτρου και ηχητικό υλικό. Εως 1/6. 26ης Οκτωβρίου 35.

– Εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση ζωγραφικής «Within» του Ιρλανδού εικαστικού Brendan Kelly, εμπνευσμένη από την αρμονία και την ομορφιά της ελληνικής τέχνης. Εως 29/6. Στις 8 μ.μ. Γκαλερί Cube, Μιαούλη 39.

– Αναδρομική έκθεση της Λίας Σταμοπούλου, με τίτλο «Βιτρίνα» στις προθήκες στην Παρόδιο Στοά. Eως 28/6. Αιόλου 42-44.