ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

– Διάλεξη του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Σεμπαστιέν Μορλέ με θέμα «Αρχαία χριστιανική σκέψη και ελληνική παιδεία: απόρριψη, πρόσκτηση, συνέχιση (1ος-6ος αι. μ.Χ.)». Στο ΚΠΙΣΝ. Στις 7.30 μ.μ. Λεωφ. Συγγρού 364.

– Παρουσίαση του βιβλίου της Βούλας Τσούνα «Η γνωσιολογία της κυρηναϊκής σχολής» με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών. Στον κήπο των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης. Στις 7.30 μ.μ. Θουκυδίδου 4.

– Συναυλία στο ηλιοβασίλεμα θα δώσει η Δεσποινίς Τρίχρωμη μαζί με τους Nalyssa Green και Ευάγγελο Ασλανίδη. Στην ταράτσα του Bios. Στις 9.15 μ.μ. Πειραιώς 84.

– Ο χορογράφος Κώστας Τσιούκας παρουσιάζει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου τη χορευτική παράσταση «Ζιζέλ», βασισμένη σε ένα από τα πιο δημοφιλή ρομαντικά μπαλέτα όλων των εποχών. Εως και 6/6. Στις 9 μ.μ. Πειραιώς 260.

– Συνεχίζεται η παράσταση «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου με τη Βερόνικα Αργέντζη, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη. Εως 9/6. Στις 9.30 μ.μ. Στο Μπάγκειον της πλατείας Ομονοίας.

– Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Τσόκλη με τίτλο «“Εν τέλει”, πάλι ο Λόγος είναι!» (εκδ. Καστανιώτη), στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη. Θα μιλήσουν οι Κατερίνα Κοσκινά, Θανάσης Λάλας κ.ά. Στις 8 μ.μ. Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν 1.

– Το επιτυχημένο πρότζεκτ «Oπερα και μόδα: μαγεία» επιστρέφει σε νέα μορφή και συμπαραγωγή του ΚΠΙΣΝ και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, για μια βραδιά γεμάτη μαγεία, μόδα και μουσική. Στις 9 μ.μ. Λ. Συγγρού 364.