ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

– Ο µεγάλος Ιγκι Ποπ ανεβαίνει στη σκηνή της Πλατείας Νερού, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Release Athens. Ο θρύλος της ροκ επιστρέφει στην Ελλάδα για µια συλλεκτική εµφάνιση, την οποία θα ανοίξουν οι James, µαζί µε σχήµατα της ελληνικής σκηνής. Από τις 5 µ.µ.

– Το σχήµα Miltos Selitsaniotis Trio παρουσιάζει την παράσταση «Η κιβωτός του χρόνου», στην Γκαλερί των ∆ηµιουργών, στην Κηφισιά. Ο ήχος του πιάνου και του κόντρα µπάσο φιλτράρει µια σειρά από µουσικές επιρροές. Στις 9.15 µ.µ., Χελιδονούς 28.

– Ο Ελληνας τζαζίστας Γιάννης Κασσέτας και η µπάντα του (Yiannis Kassetas Group) παρουσιάζουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά µε τίτλο «Sleepwalker» στο Αfrikana Jazz Club, στο Γκάζι. Μαζί τους και ο κορυφαίος κιθαρίστας Θοδωρής Κότσυφας. Στις 10.30 µ.µ., Ιεροφάντων 13.

– Εγκαινιάζεται η οµαδική έκθεση «Προσωπείο και Βλέµµα» του εργαστηρίου Γυψοτεχνίας-Χαλκοχυτικής της ΑΣΚΤ, στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης. Οι σπουδαστές παρουσιάζουν τα έργα τους πάνω στο πρόσωπο και στο αντίγραφό του. Στις 12 το µεσηµέρι, Βαλαωρίτου 9.

– Το φωτογραφικό έργο του πρόσφατα εκλιπόντος κορυφαίου φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη παρουσιάζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στην έκθεση «Eyewitness» που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Athens Photo World. ΚΠΙΣΝ, λεωφ. Συγγρού 364.

– Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τη «Νόρµα» του Βιντσέντζο Μπελίνι στο Ηρώδειο σε σκηνοθεσία Κάρλους Παντρίσα και Λα Φούρα ντελς Μπάους. Τη µουσική διεύθυνση έχει ο Γιώργος Μπαλατσινός. Την Κυριακή στις 9 µ.µ.

– ∆ωρεάν ξεναγήσεις πραγµατοποιεί το Ιστορικό Αρχείο Αρχαιοτήτων και Αναστηλώσεων στην έκθεση «Ιστορίες επί χάρτου» και στο εργαστήριο συντήρησης χαρτών από τις 10 το πρωί έως τις 2 το µεσηµέρι της Κυριακής, στο πλαίσιο της Παγκόσµιας Ηµέρας Αρχείων. Ψαροµηλίγκου 22.