ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

i-politistiki-atzenta-tis-paraskeyis-2330993

Το συγκρότημα από την Αβάνα Orquestra Akokan δίνει συναυλία στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στις 9 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Ξεκινάει η ανοιχτή στο κοινό τριήμερη συνάντηση ερασιτεχνών αστρονόμων στους Φιλιππαίους Γρεβενών με εργαστήρια για την αστροφωτογραφία και τις τεχνικές της, αλλά και βραδινή παρατήρηση αστέρων.

Με το Ventus Ensemble και τη συναυλία «Sun of a Beach» εγκαινιάζεται το Φεστιβάλ Μουσικής της Χίου στο Ριζικό, στις 9 μ.μ. Κάμπος Χίου.

Συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη και της ομάδας «Σπείρα-Σπείρα» στο λιμάνι της Υδρας. Στις 9.30 μ.μ.

Ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος δίνει συναυλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λουτρακίου. Μαζί με την ορχήστρα του, ταξιδεύει στο διεθνές και εγχώριο ρεπερτόριο, συνδυάζοντας μοναδικά αγαπημένες επιτυχίες, ευφάνταστες διασκευές, όπερα και κινηματογράφο. Στις 9.30 μ.μ. στο Ypanema.

Ο Aλέξανδρος Ρήγας παρουσιάζει τη γλυκόπικρη κωμωδία – μονόλογο του Willy Russell «Shirley Valentine». Πρωταγωνιστεί η Μπέσυ Μάλφα. Στον Δημοτικό Κινηματογράφο Κερατέας (παραλία Κακιάς Θάλασσας) στις 9.30 μ.μ.

Η κωμωδία με τίτλο «Βερβερίτσα» του Νίκου Μουτσινά φιλοξενείται στο κινηματοθέατρο Αλεξ. Παίζουν ο Νίκος Μουτσινάς, η Μαρία Σολωμού, η Ματίνα Νικολάου κ.ά. Στις 9 μ.μ. Πόρτο Ράφτη.

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής με έργα συνεργατών της όπως ο Γιάννης Αδαμάκος, η Χρύσα Βέργη, ο Χρήστος Παλλαντζάς κ.ά. διοργανώνει η Γκαλερί Ευριπίδης. Εως τις 15/9. Ηρακλείτου 10 και Σκουφά.