Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Πρεμιέρα για την παράσταση «Ο ρινόκερος» του Ιονέσκο σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο θέατρο «Κιβωτός». Πρωταγωνιστεί ο Αρης Σερβετάλης. Στις 9 μ.μ. Πειραιώς 115.

– Τα «Επιστημονικά μαγειρέματα» διοργανώνει το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου για παιδιά από 12 ετών. Τα παιδιά θα δουν πώς μπορεί ένας δοκιμαστικός σωλήνας να μυρίζει σαν φρεσκομαγειρεμένο φαγητό, πώς το γάλα μετατρέπεται σε παγωτό. Στις 5 μ.μ. Λεωφ. Συγγρού 387.

– Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα παπούτσια των άλλων» (εκδ. Ικαρος) της Αλκηστης Χαλικιά σε εικονογράφηση Φωτεινής Τίκκου, Βιβλιοπωλείο Ιανός. Στη 1 μ.μ. Σταδίου 24.

– Η ξεχωριστή post-punk μπάντα από το Μάντσεστερ «Underground Youth» έρχεται στο Fuzz γιορτάζοντας δέκα χρόνια πορείας. Παράλληλα, παρουσιάζει για πρώτη φορά ζωντανά το νέο της άλμπουμ με τίτλο «Montage Images of Lust & Fear». Πόρτες στις 8 μ.μ. Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος.

– Συναυλία του Larry Gus στον Λαβύρινθο του ΚΠΙΣΝ στις 9 μ.μ. Λεωφ. Συγγρού 364.

– Μόλις ξεκίνησαν τα «Σαββατοκύριακα του κινηματογράφου», μια σειρά συναντήσεων αφιερωμένων σε μεγάλους σκηνοθέτες και το έργο τους με εισηγητή τον θεωρητικό και δάσκαλο φωτογραφίας Πλάτωνα Ριβέλλη. Για πληροφορίες www.rivellis.gr Φωτογραφικός Κύκλος, Τσακάλωφ 44, Κολωνάκι.

– Σήμερα πραγματοποιούνται στο προξενείο της Γαλλίας στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της καλλιτέχνιδος Βέρας Καλλιανίδη υπό την αιγίδα του γαλλικού προξενείου της Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στις 7 μ.μ.

– Η Blank Wall Gallery παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Ελληνογαλλίδας ερασιτέχνη φωτογράφου Ελένης Σκουράκη, με επιρροές από την Ευρώπη και την Αφρική. Εως 9/10. Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη.

– Παρουσίαση του βιβλίου «Μπαμπά, μπορούμε να πάρουμε σκύλο αντί για μυρμήγκι;» του Φίλιππου Φωτιάδη (εκδ. Μάρτης) στο βιβλιοπωλείο Booktique. Στις 12 το μεσημέρι. Χάρητος 8.

– Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας του Κοσμά Εμμόγλου με τίτλο «Ελα κατέ, ή Αθίγγανες Πολιτείες 2» με ανθρωποκεντρικές εικόνες από τρεις οικισμούς αθιγγάνων της πόλης. Εως 10/2. Φιλίππου Νίκογλου 1, Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή