ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

i-politistiki-atzenta-tis-pemptis-2347483

– Η γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση της Georgia Fambris «All I miss, since forever». Στις 8 μ.μ. Πλατεία Κολωνακίου 20.

– Παρουσίαση του βιβλίου «Αντιπαλεύοντας το πολιτικό τίποτα» (εκδ. Ιανός) του Χρήστου Γιανναρά. Στις 8.30 μ.μ. Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24.

– Η βραβευμένη Νορβηγίδα συγγραφέας Μάγια Λούντε παρουσιάζει το βιβλίο της «Η ιστορία των μελισσών» (εκδ. Κλειδάριθμος) στις 7 μ.μ. στο Public Συντάγματος. Καραγεώργη Σερβίας 1.

– Εγκαίνια της έκθεσης «Κοσμητικές τέχνες στις περιόδους Meiji και Heisei: Σμιλεύοντας την ομορφιά και τη δεξιοτεχνία για 150 χρόνια», που διοργανώνουν το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης του Τόκιο. Στις 7 μ.μ.  Αρεως 10, Μοναστηράκι.

– Παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Γ. Τασσά «Ο τελευταίος ήρωας του θρυλικού αντιτορπιλικού “Αδρίας” L-67 Γιώργος Τασσάς» (εκδ. Gutenberg) με την παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και ομιλητές τον Δημήτρη Βίτσα και τον Αναστάσιο Δημητρακόπουλο. Συντονίζει η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα. Στις 7 μ.μ. Λέσχη Αξιωματικών – ΛΑΕΔ, Ρηγίλλης 1 και Βασ. Σοφίας.

– Η τραγουδίστρια και συνθέτρια Δανάη Νίλσεν, γνωστή για τις σόλο εμφανίσεις της με συνθεσάιζερ, ηλεκτρονικούς ήχους και εντυπωσιακά εφέ, έρχεται στην Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου. Στις 9 μ.μ. Φιλελλήνων 27.