Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Η Ελένη Τσαλιγοπούλου επιστρέφει από σήμερα και για όλα τα Σάββατα του Ιανουαρίου στη σκηνή του «Πειραιώς 131» όπου θα παρουσιάσει ένα προσωπικό και μουσικό «Αλμπουμ», με τραγούδια από όλη την πορεία της αλλά και από την τελευταία δισκογραφική της δουλειά. Μαζί της ο Γιάννης Παπαγεωργίου και οι Bogaz Musique. Στις 10.00 μ.μ., Πειραιώς 131, Γκάζι.

– Με αφορμή τις αναφορές στην αστική Αθήνα στη συλλογή διηγημάτων του «Η τρισέγγονη της αραπίνας» (Εστία, 2017), ο συγγραφέας Γιώργος Κυριακόπουλος πραγματοποιεί μια βόλτα στην «πόλη μέσα στην πόλη», η οποία θα κινηθεί μεταξύ Χαυτείων και Ευαγγελισμού, δείχνοντας στο κοινό τις συνήθειες του «καλού κόσμου» της πόλης την περίοδο 1930-1970. Στις 12.00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

– Συνεχίζεται τον Ιανουάριο ο Κύκλος Αρχαιολογικών Διαλέξεων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που παρουσιάζει στο κοινό επιστημονικές ανακοινώσεις για νέα ανασκαφικά ευρήματα και ερευνητικά προγράμματα στην Κρήτη. Tην ερχομένη Δευτέρα, οι καθηγητές Didier Viviers και Αθηνά Τσιγγαρίδα θα μιλήσουν για την «Υστερη Κλασική και Ελληνιστική Νεκρόπολη της Ιτάνου». Στις 7.00 μ.μ. Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα.

– Ο Ινδουισμός, η θρησκεία που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους, είναι το θέμα της σημερινής συζήτησης στο «Πατάρι» των εκδόσεων Gutenberg. Θα μιλήσει ο θρησκειολόγος Στέλιος Παπαλεξανδρόπουλος. Στις 12.00. Διδότου 37, Αθήνα.

– Στο πλαίσιο των διεθνών εορτασμών για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Λούντβιχ φαν Μπετόβεν, ο σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής» διοργανώνει το 2020 σειρά συναυλιών με έργα του συνθέτη για φωνή, βιολί και πιάνο. Η πρώτη συναυλία πραγματοποιείται σήμερα, με τη Λένια Ζαφειροπούλου να ερμηνεύει και τη Ζωή Ζενιώδη να συνοδεύει στο πιάνο. Στις 8.30 μ.μ. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή