Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Το Μουσείο Μπενάκη και η Νηματουργία «Μέντης-Αντωνόπουλος» παρουσιάζουν την ατομική έκθεση της Κατερίνας Κατσιφαράκη με τίτλο «Οικείο-Οικείν» και έργα που καταπιάνονται με τη μεταφορική δύναμη του νήματος και τη σχέση του με τη φύση. Από τις 10 π.μ. Πολυφήμου 6.

– Στο πλαίσιο της σειράς δράσεων, συζητήσεων και προβολών με τίτλο «Μέρες Ποδοσφαίρου» που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η συζήτηση «Αθλητισμός: Παιδί και ποδόσφαιρο» μεταδίδεται από το site του Ιδρύματος και τις σελίδες του στα social media. Στις 5 μ.μ. στο snfcc.org.

– Διαδικτυακές απαγγελίες ποιημάτων από Ελληνες και ξένους ποιητές, όπως o Χάρης Ψαρράς, ο Κώστας Λάνταβος, o Πατ Μπόραν (Ιρλανδία), η Γιολάντα Παντίν (Βενεζουέλα) κ.ά. παρουσιάζει το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών. Από τις 6 μ.μ. στο poetscircle.gr.

– Η ατομική έκθεση της εικαστικού Τζόι Λαμπίνιο με τίτλο «The elephant in the room» και έργα που αντλούν έμπνευση από το κίνημα Black Lives Matter και από τις έννοιες της φυλής, της κοινότητας και της οικογένειας, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Breeder. Από τις 12 το μεσημέρι, Ιάσονος 45.

– Την ταινία του Ινγκμαρ Μπέργκμαν «Η σιωπή» (1963) και το ντοκιμαντέρ της Μαργκαρέτε φον Τρότα «Μπέργκμαν: Ενας αιώνας» (2018) προβάλλει ο θερινός κινηματογράφος «Δάφνη» στο πλαίσιο του αφιερώματός του στον μεγάλο Σουηδό σκηνοθέτη. Από τις 8 μ.μ. Ηλιουπόλεως 77.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή