Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Επτά έργα του Φραγκίσκου Λεονταρίτη από την κρητική Αναγέννηση και από ένα έργο των Ορλάντο ντι Λάσο και Φραγκίσκου ντε Λάουντις ερμηνεύουν τρεις διακεκριμένοι μουσικοί –Δημήτρης Κούντουρας (φλάουτο με ράμφος),  Ηλίας-Ιων Λιβιεράτος (βιολί, βιόλα) και Δημήτρης Τίγκας (βιολόνε)– στον αύλειο χώρο αλλά και εντός του βυζαντινού ναού των Αγίων Αποστόλων στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας. 27/9. Στις 8 μ.μ. Στο nationalopera.gr, στο Facebook και το YouTube της ΕΛΣ.

– Η ΚΟΘ, υπό τη μουσική διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, πραγματοποιεί ένα μουσικό ταξίδι στη μουσική του σινεμά μέσα από δημιουργίες των Νίκου Κυπουργού, Νίνο Ρότα και Ενιο Μορικόνε. Στις 8 μ.μ.  Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης.

– Εγκαινιάζεται σήμερα η ατομική έκθεση της Γαλλο-Ελβετής ζωγράφου Alexandra Roussopoulos με τίτλο «Behind the Horizon», που παρουσιάζει μια ενότητα δουλειάς η οποία δημιουργήθηκε στο εργαστήριό της στην Αθήνα την περίοδο του lockdown. Nitra Gallery, έως 24/11. Αλωπεκής 34, Κολωνάκι.

– Το σύνολο χάλκινων πνευστών και κρουστών της ΚΟΘ δίνει συναυλία με ένα πλούσιο πρόγραμμα με έργα από την αναγεννησιακή περίοδο έως τις μέρες μας  (Στράους, Ντεμπισί, Λόιντ Γουέμπερ κ.ά.). Στις 7.30 μ.μ. Αρχαιολογικός Χώρος των Αβδήρων.

– Ενα διήμερο (26-27/9) γεμάτο… δεινόσαυρους για τους φίλους του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, με μια ασφαλή περιήγηση στα εκθέματα του μουσείου φορώντας τις «δεινόσαυρο-μάσκες», που ήδη έχουν γίνει ανάρπαστες στο πωλητήριο. Λεβίδου 13, Κηφισιά.

– Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει το δυναμικό microsite //takis.cycladic.gr/, όπου φιλοξενείται online, με ελεύθερη πρόσβαση, στα ελληνικά και στα αγγλικά, το υλικό του καταλόγου της έκθεσης «TAKIS. Γλύπτης του μαγνητισμού, του φωτός και του ήχου», μια συμπαραγωγή του μουσείου με την Tate Modern και το MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή