Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Τα «Είκοσι τραγούδια του ελληνικού λαού» του Γ. Κωνσταντινίδη και τις «Πέντε ελληνικές παραδοσιακές μελωδίες» του Μ. Ραβέλ ερμηνεύουν από το Μικρό Χρηματιστήριο οι σολίστ Τάσης Χριστογιαννόπουλος και Γιάννης Χριστόπουλος, μαζί με την πιανίστρια Σοφία Ταμβακοπούλου, στο πλαίσιο του διαδικτυακού φεστιβάλ της ΕΛΣ «Αντιστίξεις». Στις 8 μ.μ. nationalopera.gr.

– Μια διπλή αναδρομική έκθεση με έργα εκκλησιαστικής ζωγραφικής του Μάρκου Καμπάνη, που εντάσσονται στις ενότητες «Ζωγραφική στον Αγιον Ορος», «Το Μουσείο των Δέντρων» και «365», ξεκινάει στον Βόλο, στο Κέντρο Τέχνης «Τζόρτζιο ντε Κίρικο» και στην γκαλερί «δ.». Από τις 10 π.μ. Μεταμορφώσεως 3, Χατζηαργύρη 4.

– Ο συγγραφέας Μάκης Τσίτας συνομιλεί με τη συγγραφέα και κριτικό Μάριον Χωρεάνθη για το νέο του βιβλίο «Πέντε στάσεις» (εκδ. Μεταίχμιο), έναν μυθιστορηματικό μονόλογο μιας γυναίκας από την επαρχία, σε μια εκδήλωση που θα μεταδοθεί διαδικτυακά από τα καταστήματα Public στη σελίδα τους στο Facebook. Αποσπάσματα διαβάζει η ηθοποιός Υρώ Μανέ. Στις 8 μ.μ. 

– Το ντοκιμαντέρ της Μάρως Αναστοπούλου «1.000m2» (2019), με θέμα τις έρευνες μιας διεθνούς ομάδας αρχαιολόγων στην ακρόπολη των Γερονθρών της Λακωνίας και τη σχέση των ντόπιων με το παρελθόν, παρουσιάζει το CineDoc στον θερινό κινηματογράφο Cine Ανεσις. Στις 7 μ.μ. Κηφισίας 14.

– Μια ημερίδα με σκοπό την τόνωση της ενασχόλησης με την τέχνη του κινηματογραφικού και του τηλεοπτικού σεναρίου διοργανώνει το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Ενωση Σεναριογράφων Ελλάδος. Δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected]. Στις 5 μ.μ. Στρατηγού Καλλάρη 50.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή