Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Τις «33 Παραλλαγές πάνω σε ένα βαλς του Anton Diabelli», που συνέθεσε ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, καθώς και τις «Επτά Μπαγκατέλες» του Γερμανού μουσουργού και τη «Φαντασία πάνω σε ένα οστινάτο» του Τζον Κοριλιάνο ερμηνεύει, στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής, ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης. Στις 8.30 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

– Η φάρσα «Η κυρία του Μαξίμ», μια παράδοξα υπαρξιακή κωμωδία του Ζορζ Φεντό που σημείωσε θρίαμβο στην πρεμιέρα της το 1899 στο Παρίσι, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου. Στις 7.30 μ.μ. Αγ. Κωνσταντίνου 22-24.

– Η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «O Παρατηρητής» και με έργα 33 καλλιτεχνών τα οποία αντλούν έμπνευση από την έννοια της παρατήρησης ως «επισταμένης θέασης» ενός αντικειμένου, συμβάντος ή γεγονότος με στόχο την άντληση πληροφοριών, παρουσιάζεται στην γκαλερί ArteVisione. Από τις 12 το μεσημέρι, Πηλίου 5.

– Οι Human Touch, το τρίο των Ντέιβιντ Λιντς (σαξόφωνο), Σταύρου Λάντσια (πιάνο) και Γιώτη Κουρτσόγλου (μπάσο), ανεβαίνουν στη σκηνή του Galata Gazi για μια μουσική βραδιά με κομμάτια από την 20ετή πορεία τους, διασκευές και αυτοσχεδιασμούς. Στις 8.30 μ.μ. Τριπτολέμου 8.

– Μια έκθεση, ένα βιβλίο, μία πρεμιέρα συνθέτουν το μεγάλο αφιέρωμα του 8ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανιών στη Μελίνα Μερκούρη, που αρχίζει σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή