Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Δύο συνθέσεις του Ιάννη Ξενάκη, το έργο «Rebonds» για σόλο κρουστά και τον «Μονόλογο της Κασσάνδρας» για κρουστά και φωνή, ερμηνεύουν από το Ωδείο Αθηνών ο Αλέξανδρος Γιοβάνος και ο βαρύτονος Μάρτιν Γκέρκε, στο πλαίσιο του διαδικτυακού φεστιβάλ της ΕΛΣ «Αντιστίξεις». Στις 8 μ.μ., nationalopera.gr.

– Η έκθεση του Αλέκου Κυραρίνη «ὁρατῶν τε καί ἀοράτων», με 43 καινούργια ζωγραφικά έργα και ένα βίντεο βασισμένο σε απόσπασμα της σύνθεσης του Γιώργου Κουμεντάκη «Το ισοκράτημα ενός παιδιού», παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne. Από τις 11 π.μ. Πατριάρχου Ιωακείμ 19.

– Αντλώντας έμπνευση από τα «Εξι μονόπρακτα» που είχε ανεβάσει η Ελλη Λαμπέτη το 1978 και ενσωματώνοντας κείμενα των Στρίντμπεργκ, Τσέχοφ, Κοκτό και Σαίξπηρ, η παράσταση «Εξι φορές» παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής, με την ερμηνεία της Ολιας Λαζαρίδου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη. Στις 9 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

– Η ομαδική έκθεση «Imagine you wake up and there is no Internet», με έργα που διερευνούν τις επιπτώσεις της συνεχούς συνδεσιμότητας και της τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή, εγκαινιάζεται στο Bios-Ρομάντσο. Από τις 5 μ.μ. Αναξαγόρα 3-5.
Μια μουσική βραδιά με τίτλο «Ινδική κλασική μουσική» παρουσιάζουν ο Ιάσονας Ψαράκης (σιτάρ, εσράτζ) και ο Σπύρος Βασιλειάδης (τάμπλα) στο Ιδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη. Στις 8.30 μ.μ. Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν.

– Η παράσταση «Ιστορία χωρίς όνομα», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου με θέμα τον έρωτα της Πηνελόπης Δέλτα και του Ιωνα Δραγούμη, ανεβαίνει στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη. Στις 8.30 μ.μ. Πειραιώς 206.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή