Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Η Eλληνοβραζιλιάνα συνθέτις και ερμηνεύτρια Κατερίνα Πολέμη παρουσιάζει στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ μια συναυλία με επιλογές από τις μουσικές της για το θέατρο και τον κινηματογράφο, κομμάτια από τη δισκογραφία της και διασκευές σε αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια. Στις 9 μ.μ. Συγγρού 364.

– Η έκθεση του Εμμανουήλ Μπιτσάκη με τίτλο «The Pursuit of Happiness» και με έργα που παντρεύουν τις αφηγηματικές σκηνές με την προσωπογραφία επάνω σε καμβάδες-μινιατούρες, θυμίζοντας κολάζ σύνθετων αναφορών, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Can Christina Androulidaki. Από τις 11 π.μ. Αναγνωστοπούλου 42.

– Το θεατρικό έργο του Δημήτριου Βυζάντιου «Βαβυλωνία», που γράφτηκε το 1836 με φόντο το γλωσσικό ζήτημα, παρουσιάζεται από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη Μονή Λαζαριστών, σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Τάκη Χρυσικάκου. Στις 9 μ.μ. Κολοκοτρώνη 21.

– Τη μουσική παράσταση «5 λαϊκές μορφές με τρόπον εντόνως ερωτικόν», με έργα των Μάρκου Βαμβακάρη, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και με δικές του συνθέσεις, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, συνοδεία επταμελούς ορχήστρας, ο Σταύρος Ξαρχάκος. Στις 9 μ.μ. 25ης Μαρτίου και Παραλία.

– Το νέο τους έργο «SISS / PHUSS: while you carry time our bodies hold history», που επαναξιολογεί τη μυθική μορφή του Σίσυφου, παρουσιάζουν από τη Δευτέρα στο θέατρο «Ροές» ο χορογράφος Σπύρος Κουβαράς και η ελληνογαλλική ομάδα σύγχρονου χορού Synthesis 748. Στις 9.30 μ.μ. Ιάκχου 16.

– Μια νέα σειρά ερωτικών έργων παρουσιάζει η Μαρία Γιαννακάκη στην ατομική της έκθεση «Ανοιξη τον χειμώνα», στην γκαλερί Σκουφά. Από τις 10.30 μ.μ. Σκουφά 4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή