ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία στις 7 Δεκεμβρίου, μαζί με τα εποχικά καταστήματα, ζητάει με επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, η Σύμπραξη των Εκδοτών. Στην επιστολή τονίζεται ότι το ίδιο συμβαίνει σε δεκάδες ευρωπαϊκές και μη χώρες, όπου τα βιβλιοπωλεία κατατάσσονται στα καταστήματα ζωτικής ανάγκης, ενώ αναφέρεται και ότι τα οφέλη από μια τέτοια κίνηση θα είναι πολλαπλά, χωρίς να προκαλείται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Το νέο βιβλίο του ιατρού, κοινωνιολόγου και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Γέιλ Νικόλα Α. Χρηστάκη, με τίτλο «Το βέλος του Απόλλωνα – Οι βαθιές και μακροχρόνιες επιπτώσεις της πρόσφατης πανδημίας στον τρόπο που ζούμε», παρουσιάζουν διαδικτυακά σήμερα, στις 7 μ.μ., οι εκδόσεις Κάκτος, τα καταστήματα Public και το Inside Story. Θα μιλήσουν ο καθηγητής Περιβαλλοντικών Οικονομικών Ανδρέας Παπανδρέου και ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics Ηλίας Μόσιαλος.

Ενα δεκαπεντάωρο αφιέρωμα σε προηγούμενες διοργανώσεις του Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων παρουσιάζει διαδικτυακά η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Η εκκίνηση γίνεται την ερχόμενη Κυριακή στις 3 μ.μ., με την προβολή της 4ης και 5ης διοργάνωσης του θεσμού και συγκεκριμένα με τα έργα «Dandelion» (Χάνες Λάνγκολφ, Ερμίρα Γκόρο), «Umbilicus» (Ηρώ Αποστολέλλη), «Code Bend Time» (Ευαγγελία Κολύρα), «Hi Jack. Hijack!» (Ανδρονίκη Μαραθάκη), «Ok, That’s You…» (Χρήστος Ξυραφάκης, Αντι Τζούμα) και «Pharmacist Or Balloonist» (Ελπίδα Ορφανίδου). Περισσότερα, στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube (Onassis Foundation). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή