Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συνεισφορά του βίντεο σε διάφορες τέχνες να γίνεται όλο και πιο καθοριστική, το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Χορού «Athens Video Dance Project» διοργανώνεται για πρώτη φορά διαδικτυακά, προβάλλοντας 70 έργα μικρού, μεσαίου και μεγάλου μήκους από 20 χώρες, που κατανέμονται σε επτά ενότητες και μεταξύ άλλων εμπλέκουν την καθημερινότητα με τη φαντασία, πειραματίζονται με την κίνηση και τη θεματολογία, αλλά και αναδεικνύουν την ελληνική κοινότητα του videodance. Οι προβολές θα είναι διαθέσιμες στο avdp.gr από σήμερα το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ιστορίες με το πνεύμα και τη λάμψη των Χριστουγέννων, από μια εποχή με ξωτικά, καλικαντζάρους και ανθρώπους που γιόρταζαν σε μεγάλες συντροφιές αφηγείται το Σάββατο, στις 7.30 μ.μ., απευθείας από το στολισμένο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, η επαγγελματίας «παραμυθού» Σάσα Bούλγαρη. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και σε οικογένειες. Οι εγγραφές κλείνουν σήμερα στις 3 μ.μ. και το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ. Περισσότερα στο thf.gr.

Σκηνοθετημένη από τον Κώστα Παπακωστόπουλο, η θεατρική μεταφορά της ταινίας «Europa» του Λαρς φον Τρίερ, μιας αλληγορίας για την επίπονη ανοικοδόμηση της Ευρώπης πάνω στις στάχτες του πολέμου, προβάλλεται σήμερα και αύριο στις 8.30 μ.μ. από την GNO TV, τη διαδικτυακή τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η παράσταση παρουσιάστηκε το 2019 στην Κολωνία σε συμπαραγωγή του Ελληνογερμανικού Θεάτρου και της Εναλλακτικής Σκηνής της Λυρικής. Για την προβολή απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή. Λεπτομέρειες στο nationalopera.gr/GNOTV και στο ticketservices.gr. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή