ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΕΒΕ εγκαινιάζει τον κύκλο αναγνώσεων «Ιστορίες» με τις «Ιστορίες για τα Χριστούγεννα». Γνωστοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί και συγγραφείς συμμετέχουν στη διαδικτυακή γιορτή: Μεταξύ άλλων, ο Ακύλλας Καραζήσης θα ζωντανέψει τη «Σταχομαζώχτρα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ο Μάνος Κοντολέων την ιστορία «Χρυσαφένια, Aσημένια… νύχτα χριστουγεννιάτικη» από το βιβλίο του «Ιστορίες για τα δικά μου Χριστούγεννα» και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος διαβάζει το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους». Οι αναγνώσεις θα παραμείνουν διαθέσιμες στο κανάλι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο YouΤube έως και τις 10/1. 

Μέσα από τις μουσικές τους, τις ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις και τις γεμάτες ανατροπές μελωδίες που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γιορτής γεμάτη συναίσθημα, με κέντρο την κρητική παράδοση, ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης έρχονται κοντά μας στις 27 Δεκεμβρίου σε live streaming. Συνθέτουν μουσική πέρα από τα όρια της παράδοσης της Κρήτης και μας οδηγούν σε δρόμους ανοιχτούς από την παράδοση στο σήμερα. Η προπώληση έχει ξεκινήσει στο page.inplayer.com/novelvox

Το Μουσείο της Ακρόπολης μπαίνει δυναμικά στον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας και ανοίγει νέους δρόμους επικοινωνίας με το κοινό του. Για τους μικρούς φίλους του Μουσείου δημιουργήθηκε μια ειδική ιστοσελίδα, το www.acropolismuseumkids.gr. Η ιστοσελίδα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και τα προσκαλεί να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου διασκεδάζοντας. Ευφάνταστα παιχνίδια, ευχάριστα βίντεο και μια σειρά από δημιουργικές δραστηριότητες τα παρακινούν να σκεφθούν, να ανακαλύψουν, να παίξουν, να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή