ΑΤΖΕΝΤΑ

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ektaktos-lt-br-gt-protaseis-gia-tis-meres-toy-lockdown-561227098

Μια σειρά διαδικτυακών συνομιλιών ευρείας θεματολογίας με συλλογικότητες, κοινότητες εργαζομένων στις τέχνες και στον πολιτισμό, καθώς και πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας, διοργανώνει η πρωτοβουλία Support Art Workers. Οι «Βραδινές βόλτες», όπως είναι ο τίτλος της σειράς, ξεκινούν σήμερα στις 10 μ.μ. με την πρώτη τους συζήτηση, που θα περιλαμβάνει μέλη της Drag Sabbat, της πρώτης κινηματικής και καλλιτεχνικής drag συλλογικότητας στην Ελλάδα. Η συζήτηση θα προβληθεί από τη σελίδα των Support Art Workers στο Facebook. 

Εμπνευσμένη από την προσωπικότητα της Μαρίας Κάλλας, η όπερα «Prima Donna», το πρώτο οπερατικό εγχείρημα του Αμερικανοκαναδού τραγουδοποιού Ρούφους Γουέινραϊτ, που έκανε πρεμιέρα το 2009 στο Palace Theatre του Μάντσεστερ και παρουσιάστηκε στην οπτικοποιημένη εκδοχή του το 2015 στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, προβάλλεται διαδικτυακά από την πλατφόρμα Opera Vision. Πρωταγωνιστεί η σοπράνο Ελιν Ρόμπο, ενώ τη Βασιλική Σουηδική Ορχήστρα διευθύνει ο Τζέις Ογκρεν. Η προβολή είναι δωρεάν και συνοδεύεται από αγγλικούς υπότιτλους. Λεπτομέρειες στο operavision.eu.

Διαθέσιμη για εικονική περιήγηση είναι η ομαδική έκθεση «I Shall be Your Eve» που διοργανώνει η Blender Gallery σε συνεργασία με τη Varvara Roza Galleries. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των εικαστικών Ερμίνας Αβραμίδου, Χαρούλας Νικολαΐδου, Ελιώνας Ντούκνη και Χριστίνας Παπαϊωάννου, τα οποία ερευνούν την ανθρώπινη ύπαρξη εστιάζοντας στη θηλυκή της πλευρά και επιλέγοντας να δουν τις πράξεις της πρωτόπλαστης Εύας ως την αφετηρία του ανθρώπου για το πραγματικό ταξίδι της ζωής και της γνώσης. Περισσότερα στο theblendergallery.com.