ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σειρά online δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά με τίτλο «Ηρωες παντός καιρού» εγκαινιάζεται αύριο, στις 5.30 μ.μ., από το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μέσα από συζητήσεις για πρόσωπα όπως ο Ηρακλής, ο Αχιλλέας, ο Ρομπέν των Δασών, ο Αλμπερτ Αϊνστάιν, ο Νέλσον Μαντέλα, η μητέρα Τερέζα, ο Χάρι Πότερ, ο Σούπερμαν και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, τα παιδιά ψηλαφίζουν τα χαρακτηριστικά των ηρωικών προτύπων και σχεδιάζουν δικούς τους ήρωες ακολουθώντας τις τεχνικές των κόμικς. Τα εργαστήρια σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από τον Θανάση Πέτρου. Λεπτομέρειες στο snfcc.org.

H θεατρική παράσταση «Με τη σιωπή» του Αλεχάντρο Κασόνα, που παρουσιάστηκε την περίοδο 2006-2008 στο θέατρο Βεάκη και στη Μονή Λαζαριστών, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Νίκου Καραγέωργου, προβάλλεται διαδικτυακά από σήμερα μέχρι και την Κυριακή μέσω της πλατφόρμας viva.gr. Το έργο παρακολουθεί την ανύπαντρη Ελισέα, που ζει παρέα με τον αυτιστικό ανιψιό της, περιμένοντας την επιστροφή του αρραβωνιαστικού της. Πρωταγωνιστούν οι Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Κώστας Αρζόγλου, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Χρήστος Βασιλόπουλος κ.ά. Ωρα προβολής 8 μ.μ.

Μια διαφορετική εκδοχή του «Αμλετ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που διαδραματίζεται στην επανενωμένη Γερμανία αλλά εξακολουθεί να επικεντρώνεται σε ζητήματα όπως η θρησκεία, η φιλοσοφία, οι ενοχές, ο θάνατος και το υπαρξιακό ερώτημα «να ζει κανείς ή να μη ζει», παρουσιάζεται διαδικτυακά από το θέατρο Maxim Gorki του Βερολίνου, σήμερα στις 8.30 μ.μ. Σκηνοθετεί ο Κρίστιαν Βάιζε και πρωταγωνιστούν οι Σβένια Λίζαου, Ντόμινικ Χάρτμαν, Κέντα Χμάινταν, Ρουθ Ράινεκε κ.ά. Η παράσταση συνοδεύεται από αγγλικούς υπότιτλους. Περισσότερα στο gorki.de. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή