ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια προσωπική περιδιάβαση στη νεοελληνική ποίηση από τον 19ο έως τον 21ο αιώνα, με ποιήματα από τον Σολωμό και τον Κάλβο μέχρι σήμερα, ξεδιπλώνει η ποιήτρια, φιλόλογος και μεταφράστρια Μαίρη Γιόση, στο πλαίσιο της σειράς ποιητικών συναντήσεων «Με τα λόγια (γίνεται)», που διοργανώνουν ο ποιητής Παναγιώτης Ιωαννίδης και η Ελληνοαμερικανική Ενωση. Η εκδήλωση θα προβληθεί στις 7.30 μ.μ. στα κανάλια του «Με τα λόγια (γίνεται)» και της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης στο YouTube, καθώς και στη σελίδα της τελευταίας στο Facebook.

Τέσσερις μαγνητοσκοπημένες θεματικές συναυλίες με έμφαση στις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας και στα όργανα εποχής παρουσιάζουν, με χορηγία του βρετανικού Linbury Trust και σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, οι Μουσικοί της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου. Η πρώτη συναυλία, που εστιάζει σε έργα του Μότσαρτ, μεταδίδεται σήμερα στις 8.30 μ.μ. και περιλαμβάνει το «Κοντσέρτο για φορτεπιάνο σε ντο μείζονα Κ. 413», με σολίστ τον ίδιο τον Γιώργο Πέτρου, καθώς και τη «Συμφωνία σε ντο μείζονα K. 425», με την επωνυμία «Λιντς». Περισσότερα στο megaron.gr.

Βασισμένη στη χορογραφία που σχεδίασε το 1963 ο Φρέντρικ Αστον ειδικά για τον Ρούντολφ Νουρέγεφ και τη Μαργκό Φοντέιν, η παράσταση μπαλέτου «Μαργαρίτα και Αρμάνδος», παραγωγής 2017, είναι διαθέσιμη για διαδικτυακή παρακολούθηση on demand από τη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου, έως τις 14 Φεβρουαρίου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η Ζενάιντα Γιανόφσκι και ο Ρομπέρτο Μπόλε. Τη μουσική του Φραντς Λιστ ερμηνεύει η ορχήστρα της Βασιλικής Οπερας, υπό τη διεύθυνση του Εμανουέλ Πλασόν. Πληροφορίες και αγορά ηλεκτρονικών εισιτηρίων στο roh.org.uk.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή