ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους δικούς τους φανταστικούς ήρωες θα επιχειρήσουν να ανιχνεύσουν, να δημιουργήσουν και να αποδώσουν γλυπτικά οι μικροί συμμετέχοντες του διαδικτυακού εργαστηρίου «Γλυπτική: Φτιάχνοντας τους ήρωές μου», που παρουσιάζει σήμερα στις 5.30 μ.μ. το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αντλώντας έμπνευση από παραμύθια, ποιήματα και λογοτεχνικά κείμενα, τα παιδιά θα ακολουθήσουν τεχνικές όπως το σκάλισμα σε εύπλαστο συμπαγές υλικό, το collage, το assemblage κ.ά., προκειμένου να δημιουργήσουν τις δικές τους ηρωικές μορφές. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηλικίες 7-10 ετών. Προεγγραφή και πληροφορίες για τα απαιτούμενα υλικά στο snfcc.org.

Ενα αφιέρωμα στον Ισραηλινό συγγραφέα Αμος Οζ, με αφορμή τη δεύτερη επέτειο του θανάτου του, διοργανώνουν σήμερα στις 7 μ.μ. το βιβλιοπωλείο Ιανός, η πρεσβεία του Ισραήλ και οι εκδόσεις Καστανιώτη. Οι μεταφράστριες Μάγκυ Κοέν, Λουίζα Μιζάν και Χρυσούλα Παπαδοπούλου θα ανατρέξουν στα κείμενα του συγγραφέα και θα συζητήσουν για το πολυεπίπεδο έργο του. Συντονίζει ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος ξένης λογοτεχνίας των εκδόσεων Καστανιώτη, Γρηγόρης Μπέκος. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τις σελίδες της πρεσβείας του Ισραήλ και του Ιανού στο Facebook και από το κανάλι του δεύτερου στο YouTube. 

Βιντεοσκοπημένη τον περασμένο Οκτώβριο στο Gran Teatre del Liceu της Βαρκελώνης, σε σκηνοθεσία του Κρίστοφ Λόι και μουσική διεύθυνση του Γιόσεπ Πονς, η όπερα «Ντον Τζιοβάνι» του Μότσαρτ, σε λιμπρέτο του Λορένζο ντα Πόντε, προσφέρεται για παρακολούθηση on demand από τη δωρεάν πλατφόρμα Opera Vision. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Κρίστοφερ Μάλτμαν, Ανταμ Πάλκα, Μία Πέρσον, Μπεν Μπλις κ.ά. Η προβολή συνοδεύεται από αγγλικούς υπότιτλους. Περισσότερα στο operavision.eu. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή