ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πνευματική ζωή και τέχνη στην Ελλάδα. 18ος-20ός αιώνας» είναι το θέμα του β΄ κύκλου διαδικτυακών μαθημάτων της Σχολής Διδασκαλίας της Ιστορίας της Τέχνης που διοργανώνει για την περίοδο 2020-2021 η εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία. Τα μαθήματα, έξι συνολικά, ξεκινούν στις 10 Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, 6-7 μ.μ., μέσω διαδικτυακών διαλέξεων, με διδάσκοντα τον αναπληρωτή καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτριο Παυλόπουλο. Οι εγγραφές άρχισαν και τα δίδακτρα είναι 40 ευρώ. Περισσότερα στη διεύθυνση archetai.gr.

Με αφορμή το βιβλίο τους «Ρίζες και θεμέλια: Οδόσημα της ιστορίας του Ελληνισμού» (εκδ. Πατάκη), η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου και ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς συζητούν σήμερα, στις 7 μ.μ., με τον Γεώργιο Μπαμπινιώτη, πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και επίτιμο καθηγητή Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και με τον Ευάνθη Χατζηβασιλείου, καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι των καταστημάτων Public στο YouTube και από τη σελίδα τους στο Facebook. 

Τρία ντοκιμαντέρ με θέμα τον συναρπαστικό κόσμο των φωτογράφων περιλαμβάνει το αφιέρωμα «Σινεμά και φωτογραφία» που πραγματοποιεί από χθες η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης και με την υποστήριξη του MΟΜus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Οι ταινίες θα παραμείνουν διαθέσιμες μέχρι την Τετάρτη τα μεσάνυχτα στη διεύθυνση online.filmfestival.gr και το εισιτήριο για κάθε μία κοστίζει 3 ευρώ. 

Σήμερα μιλά στο @Blodgr «Με αφορμή το ’21» ο ομότιμος καθηγητής πολιτικής επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου, Γιάννης Βούλγαρης, σ’ ένα τετράλεπτο βίντεο με τίτλο «Το “εμείς” είναι ταυτόχρονα γνώση και συναίσθημα».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή