ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινούν σήμερα, στις 7 μ.μ., τα οκτώ online σεμινάρια με τίτλο «Σαίξπηρ: η επινόηση του ίσκιου. Oταν το δράμα εγκαθίσταται ως παγκόσμιος Κανόνας», που παρουσιάζουν ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης, η διαδικτυακή ακαδημία «Τα μελένια λεμόνια» και οι εκδόσεις Ευρασία. Το πρώτο σεμινάριο είναι εισαγωγικό στον μεγάλο δραματουργό, ενώ τα υπόλοιπα επικεντρώνονται σε ήρωες και σε έργα του, προσεγγίζοντάς τα μέσα από κείμενα και αποσπάσματα κορυφαίων ταινιών και παραστάσεων. Τα σεμινάρια κοστίζουν συνολικά 50 ευρώ και θα μεταδίδονται μέσω της πλατφόρμας του πολυχώρου Πόλις, στη διεύθυνση elearning.polis.edu.gr.

Διαθέσιμη θα είναι από αύριο και μέχρι τις 31 Μαρτίου η ψηφιακή παράσταση «Το ημερολόγιο ενός σκύλου» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Λουίζας Κωστούλα (Violet Louise), με αφηγήτρια την ηθοποιό Αγλαΐα Παππά. Στην παράσταση, που επιστρατεύει και οπτικοακουστικά μέσα, μια γυναίκα αναζητά στο Διαδίκτυο ίχνη του σκύλου της που έφυγε από τη ζωή, αναβιώνοντας ταυτόχρονα γεγονότα και ιστορίες που χάραξαν τον δρόμο της προς την ενηλικίωση. Περισσότερα στη διεύθυνση violetlouise.com.

Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χορού για εφήβους «Ancient Future Solo» που διοργάνωσε το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με εμψυχώτρια τη χορεύτρια και χορογράφο Μαριάννα Καβαλλιεράτου. Τα οκτώ πρωτότυπα χορευτικά soli που προέκυψαν, προβάλλονται σταδιακά από χθες και για τις επόμενες οκτώ ημέρες στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ, greekfestival.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή