ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οψεις της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας επιχειρεί να φωτίσει η πρώτη τετράδα διαδικτυακών εκδηλώσεων με τίτλο «Ψηφιακές συναντήσεις για την αρχαία ελληνική τεχνολογία ΙΙ», που διοργανώνουν το Μουσείο Ηρακλειδών και η ταξιδιωτική εταιρεία Kedros Travel. Με όχημα τις νέες τεχνολογίες και με τη χρήση εικόνων, βίντεο και αναπαραστάσεων, οι συναντήσεις παρουσιάζουν τουλάχιστον έξι αξιοθαύμαστα τεχνολογικά επιτεύγματα της αρχαιότητας. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιείται σήμερα στις 7 μ.μ. και έχει θέμα το Ευπαλίνειο Ορυγμα της Σάμου. Πληροφορίες και εγγραφές στο kedrostravel.com.

Το βιβλίο της Λένας Διβάνη «Το πικρό ποτήρι: Ο Καποδίστριας, η Ρωξάνδρα και η Ελλάδα», που παρακολουθεί τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια αλλά και τη σχέση του με τη Ρωξάνδρα Στούρτζα, παρουσιάζουν διαδικτυακά σήμερα, στις 7 μ.μ., τα καταστήματα Public και οι εκδόσεις Πατάκη. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η Κατερίνα Ευαγγελάκου. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα των καταστημάτων Public στο Facebook και από το κανάλι τους στο YouTube.

Σύγχρονους συνθέτες ελληνικής καταγωγής ή Ελληνες δημιουργούς που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό έχει στόχο να συστήσει στο κοινό το μουσικό σύνολο Ergon Ensemble μέσα από τη σειρά συναυλιών με τίτλο «Ο επαναπατρισμός της Διασποράς», που πραγματοποιεί από κοινού με το Μέγαρο Μουσικής. Το πρώτο αφιέρωμα μεταδίδεται σήμερα στις 8.30 μ.μ. από τη σελίδα του Μεγάρου στο Facebook και από τη διεύθυνση megaron.gr, και περιλαμβάνει έργα των Χρήστου Χατζή, Παναγιώτη Κόκορα και Harry Stafylakis. Tη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Γάλλος μαέστρος Φιλίπ Ογκέν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή