ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Το αστυνομικό μυθιστόρημα «Show Business», που έγραψαν από κοινού ο σκηνοθέτης Ανδρέας Θωμόπουλος και ο μυθιστοριογράφος και θεατρικός συγγραφέας Πολυχρόνης Κουτσάκης, παρουσιάζουν σήμερα, στις 6 μ.μ., το βιβλιοπωλείο Ιανός και οι εκδόσεις Πατάκη. Με τους συγγραφείς του βιβλίου θα συνομιλήσει ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του Ιανού στο Facebook και από το κανάλι του στο YouTube. 

Στο πλαίσιο της δράσης «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους», που απευθύνεται σε άτομα άνω των 65 ετών, το Ιδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή και η seveneleven παρουσιάζουν σήμερα, στις 7 μ.μ., τη δεύτερη θεματική ενότητα των εβδομαδιαίων διαδικτυακών τους ξεναγήσεων, με τίτλο «Ορίζοντας το σώμα». Εχοντας ως ερέθισμα έργα δέκα καλλιτεχνών του 20ού αιώνα από τη συλλογή του ιδρύματος και με εργαλείο τη μέθοδο «θάλλω», οι συμμετέχοντες προσεγγίζουν διάφορες απεικονίσεις της ανθρώπινης μορφής στην εικαστική δημιουργία. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη μέσω ηλεκτρονικής προεγγραφής στη διεύθυνση goulandris.gr

Την όπερα του Τζοακίνο Ροσίνι «Ο κουρέας της Σεβίλλης», σε μια παραγωγή από την Εθνική Οπερα και το Μπαλέτο της Νορβηγίας, που μαγνητοσκοπήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020, προσφέρει διαδικτυακά η πλατφόρμα Opera Vision. Η σκηνοθεσία είναι της Γέτσκε Μέινσεν, η μουσική διεύθυνση του Τομπάιας Ρίνγκμποργκ, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια έχουν αναλάβει ο Χέρμπερτ Μουράουερ και η Γιούλια Καταρίνα Μπερτ. Πρωταγωνιστούν οι Χούμπερτ Ζάπιορ, Αντζελα Μπράουερ, Τζακ Σουάνσον κ.ά. Η προβολή συνοδεύεται από αγγλικούς, γαλλικούς ή γερμανικούς υποτίτλους. Περισσότερα στο operavision.eu.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή