ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνθέσεις του Αντόνιο Βιβάλντι ερμηνευμένες με όργανα εποχής θα παρουσιάσουν διαδικτυακά αύριο, στις 8.30 μ.μ., οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής. Το σύνολο, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, θα ερμηνεύσει και τα 12 κοντσέρτα για έγχορδα από τη συλλογή «L’Estro Armonico» του Βιβάλντι, τα οποία θεωρούνται μερικά από τα πλέον επιδραστικά έργα στην ιστορία της οργανικής μουσικής του 18ου αιώνα. Η συναυλία αποτελεί παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής και θα μεταδοθεί δωρεάν από τη σελίδα του στο Facebook και από τη διεύθυνση megaron.gr.

Για δύο διαδικτυακές προβολές, αύριο και την Κυριακή μέσω της πλατφόρμας viva.gr, επιστρέφει η «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη. Η υπόθεση της ταινίας περιστρέφεται γύρω από μια γυναίκα που αποφασίζει να εγκαταλείψει τον επιχειρηματία σύζυγό της για έναν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου. Πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Μπισμπίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Βαγγέλης Μουρίκης κ.ά. Η ταινία θα προβάλλεται και τις δύο ημέρες στις 6 μ.μ. και στις 10 μ.μ., με δυνατότητα για παρακολούθηση μέχρι τέσσερις ώρες μετά την έναρξη. 

Ενα διαδικτυακό εργαστήρι κόμικς για παιδιά από 12 ετών και άνω, με τον εικονογράφο και κομίστα Τόμεκ Γιοβάνη, διοργανώνει σήμερα στις 6 μ.μ. η Ελληνοαμερικανική Ενωση. Ο δημιουργός θα παρουσιάσει τη διαδικασία υλοποίησης ενός κόμικς βασισμένου σε πραγματικά, αστεία περιστατικά, δίνοντας σχεδιαστικές συμβουλές για την καταγραφή της ιδέας, την επεξεργασία της και την τελική εκτέλεσή της στο χαρτί. Πληροφορίες και κρατήσεις στο hau.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή