ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Με συνολικά δεκατρείς παραστάσεις όπερας, χορού, μουσικού θεάτρου, ρεσιτάλ και θεαμάτων για όλη την οικογένεια ξεκινά στις 14 Μαρτίου η πλήρης λειτουργία της GNO TV, της διαδικτυακής τηλεόρασης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Μεταξύ άλλων, θα είναι διαθέσιμες για 4 έως 8 μήνες οι παραγωγές «Μαντάμα Μπατερφλάι», «Ντον Τζοβάννι», «Τέσσερις εποχές», «Ρέκβιεμ Αχμάτοβα & Η επέτειος», «Λευκό ρόδο», «Το λυκόφως των χρεών», «Ο μικάδος», «Το αηδόνι του αυτοκράτορα» κ.ά. Πληροφορίες και εισιτήρια στα nationalopera.gr, ticketservices.gr και tickets.public.gr.

Μια διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Η ιστορική πινακοθήκη της Ελληνικής Επανάστασης και η διαμόρφωση της εθνικής μνήμης» διοργανώνει σήμερα, στις 7 μ.μ., η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη. Αντικείμενο της ομιλίας είναι οι διαδικασίες συγκρότησης της «ιστορικής πινακοθήκης» του 1821 ως κυρίαρχης οπτικής αφήγησης του μείζονος γεγονότος της ελληνικής εθνικής ιστορίας. Θα μιλήσει η Χριστίνα Κουλούρη, καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας και πρύτανης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πληροφορίες και εγγραφές στο ascsa.edu.gr. 

Eργα των Χουάν Ιδάλγο, Χοσέ Μαρίν και Γκασπάρ Σανθ περιλαμβάνει η συναυλία παλαιάς μουσικής «Las Meninas: Η μουσική πίσω από τον πίνακα», που θα μεταδοθεί μέσω live streaming από το Μέγαρο Μουσικής, σήμερα στις 8.30 μ.μ. Ο εμβληματικός πίνακας «Las Meninas» («Οι δεσποινίδες των τιμών») του Ντιέγκο Βελάσκεθ γίνεται αφορμή για ένα ταξίδι στο μουσικό σύμπαν του 17ου αιώνα, στη βασιλεία του Φιλίππου Δ΄. Ερμηνεύουν η Θεοδώρα Μπάκα (μέτζο σοπράνο), ο Αλέξανδρος Ιωάννου, ο Δημήτρης Τίγκας και ο Θεόδωρος Κίτσος. Περισσότερα στο megaron.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή