ΑΤΖΕΝΤΑ

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ<BR>Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

Στο πλαίσιο της σειράς «Διαδικτυακή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης 2021», η ψηφιακή πολιτιστική πλατφόρμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, e-thessalonikiculture.gr, παρουσιάζει έως τις 20 Απριλίου την παράσταση «Αγρυπνία» της εταιρείας «ΤΡΙ.ΕΝΑ πολιτισμού», που βασίζεται σε πέντε ερωτικά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη: «Ερως στα χιόνια», «Το καμίνι», «Αγάπη στον κρεμνό», «Αμαρτίας φάντασμα» και «Θέρος Ερως». Σκηνοθετεί η Ιωάννα Λιούτσια και ερμηνεύει η Αναστασία Χατζηλιάδου. Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση είναι του Πάνου Τσαμουρά. 

Παλιότερες και νέες συνθέσεις του θα παρουσιάσει ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος στη συναυλία που θα μεταδίδεται από αύριο και για επτά ημέρες μέσω streaming από τη σκηνή του Half Note Jazz Club. Μαζί του, ο Κώστας Κωνσταντίνου στο κοντραμπάσο, ο Μάρκος Χαϊδεμένος στο πιάνο και ο Παναγιώτης Κωστόπουλος στα τύμπανα. Λεπτομέρειες στο halfnote.gr και αγορά εισιτηρίων στο viva.gr

Διαθέσιμη για on demand προβολές θα είναι έως τις 4 Απριλίου η όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ «Οι γάμοι του Φίγκαρο». Την ορχήστρα διευθύνει ο Ιβορ Μπόλτον, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ντέιβιντ Μακ Βίκαρ. Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Ερβιν Σροτ, Σόφι Μπίβαν, Στεφάν Ντεγκού, Ελι Ντεν, Κέιτ Λίντσεϊ κ.ά. Πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στο roh.org.uk.