ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το έργο της Σοφίας Αδαμίδου «Σωτηρία με λένε» ξεκινά τη Δευτέρα, στις 9 μ.μ., η σειρά εκπομπών του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 με τίτλο «Πλατεία Θεάτρου», που παρουσιάζει νεοελληνικά θεατρικά κείμενα σε ραδιοφωνική μορφή. Στην πρώτη μετάδοση, συναντάμε τη Σωτηρία Μπέλλου στο νοσοκομείο, πριν από την εγχείρηση που θα της στερήσει τη φωνή και ενώ η ζωή της περνάει μπροστά από τα μάτια της. Ερμηνεύει η Αλεξάνδρα Παντελάκη. Σκηνοθετεί ο Τάσος Ιορδανίδης. Λεπτομέρειες στο athina984.gr.

Διαθέσιμη για παρακολούθηση μέσω streaming θα είναι από αύριο, στις 9 μ.μ., η συναυλία που έδωσε ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Θέατρο Βράχων το 2018. Στη συναυλία, που βιντεοσκοπήθηκε από τον Γιάννη Μαργετουσάκη, ο τραγουδοποιός ερμηνεύει κομμάτια από όλους του δίσκους της 25χρονης πορείας του, από τα πρώτα του βήματα με τους Χαΐνηδες ώς το άλμπουμ «Τα τραγούδια που ζουν λαθραία», ενώ αποτίνει φόρο τιμής και σε αγαπημένους του δημιουργούς. Πληροφορίες και εισιτήρια στο viva.gr και στο e-stage.gr.

Ο δραματικός μονόλογος του Βασίλη Μυριανθόπουλου «Μετά τον βυσσινόκηπο», που παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία του ίδιου και με πρωταγωνίστρια τη Γωγώ Μπρέμπου το 2019 στο θέατρο Γκλόρια Μικρό, είναι διαθέσιμος από χθες έως τις 19 Απριλίου και από τις 23 έως τις 26 Απριλίου, για on demand προβολές μέσω της πλατφόρμας viva.gr. Μία ηθοποιός, που πρωταγωνιστεί στον «Βυσσινόκηπο» τον Αντόν Τσέχοφ, συνδέει την ιστορία της ηρωίδας με εκείνη μιας πραγματικής γυναίκας.

Οι ΤΑΚΙΜ, το συγκρότημα με τους δεξιοτέχνες σολίστες της ελληνικής δημοτικής παράδοσης, είναι αυτή την Κυριακή στις 8.30 μ.μ. οι καλεσμένοι του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη στην ενότητα μουσικών πορτρέτων «Lighthouse Sessions» του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το συγκρότημα αποτελούν οι Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαούτο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (λαϊκά και παραδοσιακά κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (κοντραμπάσο). Περισσότερα στο snfcc.org/TAKIM.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή