ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παράσταση του Μάνου Καρατζογιάννη «Οι μάρτυρες των Αθηνών» προβάλλει ψηφιακά το θέατρο Σταθμός σήμερα, στις 7 μ.μ., ογδόντα χρόνια μετά τη γερμανική εισβολή στην Αθήνα στις 27 Απριλίου 1941. Εμπνευσμένο από μαρτυρίες της εποχής, το έργο αφηγείται ιστορίες καθημερινών ανθρώπων στην Αθήνα της Κατοχής. Ερμηνεύουν οι Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Εβίτα Ζημάλη, Θεοδώρα Μαστρομηνά, Μάρκος Μπούγιας, Γιώργος Παπαπαύλου, Ερατώ Πίσση, Μαριέττα Σγουρδαίου και Αθηνά Τσιλύρα. Πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στο viva.gr. 

Αφιερωμένη σε μοιρολόγια της Μεσογείου για τον θρήνο και τη λύτρωση είναι η τελευταία συναυλία του φετινού κύκλου «Adagio – Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα», που μεταδίδει διαδικτυακά το Μέγαρο Μουσικής. Απόψε, στις 8.30 μ.μ., ο Λουδοβίκος των Ανωγείων θα μοιραστεί με το κοινό κρητικά μοιρολόγια, από τη μεταπολεμική εποχή μέχρι σήμερα. Μαζί του, η Ελένη (τραγούδι) και η Σουζάνα Βουγιουκλή (τραγούδι, κιθάρα, πιάνο) σε τραγούδια και μοιρολόγια της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Συμμετέχουν οι Δημήτρης Οικονομάκης (ενορχήστρωση, μπάσο), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα) και Αριστείδης Χατζησταύρου (κιθάρα). Περισσότερα στο megaron.gr.

Μια μεγάλη αναδρομική έκθεση της Ιωάννας Σπητέρη, την πρώτη στην Ελλάδα, παρουσιάζει ψηφιακά το Τελλόγλειο Ιδρυμα. Με τίτλο που προκύπτει από τον τρόπο που η καλλιτέχνις υπέγραφε τα έργα της και που αντανακλά τις τρεις πόλεις στις οποίες δημιούργησε, την Αθήνα, τη Βενετία και το Παρίσι, η έκθεση «Ιωάννα-Govanna-Jeanne Spiteris/Σπητέρη» περιλαμβάνει περισσότερα από 180 έργα, αρκετά από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό. Λεπτομέρειες στο teloglion.gr. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή