Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τρίτη και τελευταία θεματική ενότητα των εβδομαδιαίων διαδικτυακών τους ξεναγήσεων, με τίτλο «Καλλιτεχνικά ρεύματα», παρουσιάζουν σήμερα στις 7 μ.μ. το Ιδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή και η seveneleven, στο πλαίσιο της δράσης «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους», που είναι σχεδιασμένη για άτομα άνω των 65 ετών. Με οδηγό έργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης από τη συλλογή του Ιδρύματος, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για καλλιτεχνικά ρεύματα του 19ου και του 20ού αιώνα και θα εξεταστεί η επίδρασή τους στη σημερινή εποχή. Περισσότερα στο goulandris.gr.

Μια διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαίρης Κόντζογλου «Ωρες κοινής ανησυχίας» διοργανώνουν σήμερα, στις 6 μ.μ., το βιβλιοπωλείο Ιανός και οι εκδόσεις Μεταίχμιο. Η συγγραφέας καταπιάνεται με τους αόρατους εγκλεισμούς που επιβάλλονται στη σκέψη, στα συναισθήματα, στις ιδέες και στον προσδιορισμό του εαυτού μας και του κόσμου μας. Θα μιλήσουν η ομότιμη καθηγήτρια συγκριτικής λογοτεχνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Λίζυ Τσιριμώκου και η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χριστακάκη. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το κανάλι του Ιανού στο YouTube και τη σελίδα του στο Facebook.

Νέες μουσικές γραφές Ελλήνων και ξένων συνθετών μας συστήνει το «éαρ fέστιβαλ» του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, που εγκαινιάζεται ψηφιακά σήμερα και διαρκεί μέχρι τις 22 Μαΐου. Τρία εγχώρια μουσικά σύνολα, το ARTéfacts ensemble, το Εrgon Εnsemble και το «Τέτττιξ», εμπνέονται από τους χώρους και την αρχιτεκτονική του θεάτρου και παρουσιάζουν αντίστοιχα τη συναυλία-βίντεο «Αυτό ακριβώς! Τίποτα άλλο», το «Κουαρτέτο για το Τέλος του Χρόνου» του Ολιβιέ Μεσιάν και τη μουσική ταινία «Νόρα Τέτττιx». Λεπτομέρειες στο dithepi.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή