Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το έργο «Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που ανέβηκε στο θέατρο Βεάκη τη σεζόν 1998-1999 σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, παρουσιάζουν μέχρι την Κυριακή, μέσα από την πλατφόρμα viva.gr, οι επιχειρήσεις Λεμπέση και η Μusic and Drama Productions. Ιστορίες, μυστικά, όνειρα και πάθη απλών ανθρώπων ζωντανεύουν σε μία αυλή του Βύρωνα της δεκαετίας του ’50. Πρωταγωνιστούν οι Μάρθα Βούρτση, Φιλαρέτη Κομνηνού, Κώστας Τσιάνος, Γιώργος Παρτσαλάκης, Τάσος Χαλκιάς, Ελένη Κούρκουλα, Μαρίνα Ψάλτη, Βάσω Γουλιελμάκη, Φάνης Μουρατίδης κ.ά.

Το νέο graphic novel του Soloup με τίτλο «21: Η μάχη της πλατείας» παρουσιάζουν διαδικτυακά, στις 7 μ.μ., οι εκδόσεις Ικαρος και τα Public. Αφηγήσεις και κείμενα ανθρώπων που έζησαν ή μελέτησαν την Ελληνική Επανάσταση, καθώς και πορτρέτα «ηρώων» και «αντιηρώων», πλαισιώνουν μια σπονδυλωτή ιστορία που ξετυλίγεται στη σημερινή Αθήνα. Με τον δημιουργό συνομιλούν ο Ηλίας Κολοβός, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, και η Εύη Σαμπανίκου, καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Συντονίζει η δημοσιογράφος Μάρω Βασιλειάδου. Περισσότερα στο blog.public.gr.

Την ξεκαρδιστική οπερέτα «Σατανερί» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη προβάλλει από αύριο και μέχρι τις 15 Ιουνίου η διαδικτυακή τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, GNO TV. Αναμειγνύοντας άριες με δημοτικά, ρεμπέτικα, μπλουζ και φοξ τροτ, το έργο σατιρίζει την ελληνική ατιμωρησία μέσα από την ιστορία ενός «πωλούντος επί πιστώσει», που στο σταυροδρόμι της αρετής και της κακίας επιλέγει τον δεύτερο δρόμο. Την ορχήστρα διευθύνει ο Χαράλαμπος Γωγιός. Σκηνοθετούν οι Αλέξανδρος Ευκλείδης και Δημήτρης Δημόπουλος. Ερμηνεύουν οι Μυρτώ Μποκολίνη, Δημήτρης Ναλμπάντης κ.ά. Λεπτομέρειες στο tv.nationalopera.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή