Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια διαδικτυακή εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο «Τέχνη & ψυχροπολεμική διπλωματία. Διεθνείς εικαστικές εκθέσεις στην Αθήνα (1950-1967)», της καθηγήτριας Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αρετής Αδαμοπούλου, διοργανώνουν σήμερα στις 7 μ.μ. το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μακεδονικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, Αρχιτεκτονικής και Βιομηχανικού Σχεδιασμού και οι εκδόσεις University Studio Press. Θα μιλήσουν η συγγραφέας και οι Αντώνης Κωτίδης, Ευγένιος Ματθιόπουλος, Ματούλα Σκαλτσά και Συραγώ Τσιάρα. Περισσότερα στο  momus.gr. 

Διαθέσιμη έως τις 30 Μαΐου για δωρεάν προβολές μέσω του vimeo.com είναι η παράσταση «Κούκλες», σε δραματουργία και σκηνοθεσία του Νικόλα Ανδρουλάκη. Βασισμένη στο «Κουκλόσπιτο» του Ερρίκου Ιψεν και με πρωταγωνίστριες έντεκα διαφορετικές εκδοχές της κεντρικής ηρωίδας του έργου, Νόρας Χέλμερ, η παράσταση επιχειρεί να αποτελέσει ένα ταμπλό βιβάν του συλλογικού ασυνείδητου της σύγχρονης γυναίκας. Οι κινηματογραφήσεις έγιναν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Σύγχρονο Θέατρο και στο θέατρο «Αυλαία» στη Θεσσαλονίκη. 

Το θεατρικό έργο της Ζέτης Φίτσιου με τίτλο «Το κουνούπι» παρουσιάζει σε μορφή ακουστικής παράστασης από αύριο έως τις 26 Ιουνίου η πλατφόρμα ραδιοφωνικού θεάτρου www.iroes.art. Σε ένα δωμάτιο, κλειστό από καιρό, ένας άνδρας και μια γυναίκα κοιμούνται σε έναν συνεχόμενο ύπνο, μέχρι που ένας θόρυβος έρχεται να ταράξει την ησυχία τους και να τους αναγκάσει να ξυπνήσουν μια και καλή από τον αδιάκοπο ύπνο της καθημερινότητάς τους. Η σκηνοθεσία είναι του Ανδρέα Φλουράκη και η πρωτότυπη μουσική του Κώστα Παρίσση. Ερμηνεύουν η Μυρτώ Αλικάκη και ο Νίκος Ψαρράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή