Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καταξιωμένος κιθαρίστας και συνθέτης της τζαζ Τάκης Μπαρμπέρης και ο ζωντανός θρύλος του κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς είναι οι πρώτοι καλεσμένοι της σειράς ζωντανών συναυλιών «Parklife», που ξεκινά σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Στις 9 μ.μ. Συγγρού 364.

Η Εβδομη συμφωνία του Μπετόβεν, με την ορχήστρα musicAeterna υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Κουρεντζή και συνοδεία ενός έργου χορογραφημένου από τη Σάσα Βαλτς, παρουσιάζεται αύριο σε απευθείας μετάδοση από το αρχαίο θέατρο Δελφών, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Στις 8 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Η σειρά εκπομπών του Αθήνα 9,84 με τίτλο «Πλατεία Θεάτρου» συνεχίζεται τη Δευτέρα, στις 9 μ.μ., με το έργο «Δε μ’ αγαπάς. Μ’ αγαπάς», που αποτελείται από την αλληλογραφία της συγγραφέως Μαργαρίτας Λυμπεράκη με την κόρη της, Μαργαρίτα Καραπάνου. Σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας. Ερμηνεύουν οι Ρένη Πιττακή και Πέγκυ Τρικαλιώτη. Περισσότερα στο athina984.gr.

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου παρουσιάζει σήμερα και αύριο το μουσικό παιδικό παραμύθι της Ελένης Φωτάκη «Το Ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω», στο Αίθριο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης. Μουσική σύνθεση και ερμηνεία: Αναστάσιος Μισυρλής και Φώτης Σιώτας. Αφηγείται η Ηρώ Μπέζου. Στις 10 π.μ. και στις 12 μ., Θουκυδίδου 13.

Με τον «Γλάρο» του Αντον Τσέχοφ επιστρέφει από σήμερα και ώς τις 15 Ιουνίου, στην αυλή του θεάτρου Χυτήριο, η θεατρική ομάδα C. for Circus. Σκηνοθετεί ο Νικόλας Παπαδομιχελάκης. Ερμηνεύουν οι Βαλέρια Δημητριάδου, Βαγγέλης Αμπατζής, Μαρία Μοσχούρη κ.ά. Στις 9.15 μ.μ. Ιερά Οδός 44.

Στο πλαίσιο του επετειακού προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η μουσική παράσταση θεάτρου σκιών του Αθω Δανέλλη «Ο Βύρων στην Ελλάδα», με φιγούρες και σκηνικά που φιλοτεχνήθηκαν από τον Γιάννη Παπαδόπουλο (Γιουβάν), είναι διαθέσιμη δωρεάν από σήμερα στην πλατφόρμα nationalopera.gr/GNOTV.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή