Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βωβό αριστούργημα του Φρίντριχ Βίλχελμ Μουρνάου «Η αυγή» (1927) προβάλλεται στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής υπό τη συνοδεία του πιανίστα Μάνου Κιτσικόπουλου, ο οποίος θα αυτοσχεδιάσει πάνω σε έργα Σοπέν, Πιατσόλα, Βάιλ, Σατί κ.ά. Στις 9 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και αγαπημένα κομμάτια των Νικόλα Ασιμου, Παύλου Σιδηρόπουλου, Αρλέτας και Θάνου Μικρούτσικου, θα ερμηνεύσει ο Χρήστος Θηβαίος στη συναυλία που θα πραγματοποιήσει απόψε στον χώρο του City Garden Festival. Στις 9 μ.μ., Βεΐκου 137.

Ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος παρουσιάζει έως τις 3 Ιουλίου την ομαδική έκθεση «Summer mood», με έργα 29 εικαστικών που εμπνέονται από ακόμη ένα διαφορετικό, αλλά γοητευτικό καλοκαίρι. Από τις 5 μ.μ., Πλατεία Κολωνακίου 2.

Το θεατρικό έργο του Λέοναρντ Γκέρσε «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» παρουσιάζεται στην ταράτσα του θέατρου Λαμπέτη, σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία της Ρέινας Εσκενάζυ. Ερμηνεύουν οι Πέμυ Ζούνη, Αναστάσης Ροϊλός, Εριέττα Μανούρη και Κωνσταντίνος Ελματζίογλου. Στις 9.30 μ.μ., Αλεξάνδρας 106.

Το βιβλίο του Δημήτρη Μαργαρίτη «Η θεωρία της μουσικότητας», μια βιογραφία του Αϊνστάιν από τη σκοπιά της μουσικής, παρουσιάζουν σήμερα στις 6 μ.μ. ο Ιανός και οι εκδόσεις Γρηγόρη. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τα κοινωνικά δίκτυα του Ιανού. 

Τους «Ιππείς» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο από σήμερα μέχρι την Κυριακή στο Φεστιβάλ Επιδαύρου. Πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Στέλιος Ιακωβίδης, Κώστας Κόκλας, Πάνος Μουζουράκης, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Στεφανία Γουλιώτη, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Γιάννης Χαρίσης κ.ά. Στις 9 μ.μ., Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή