Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βασισμένο στις «Τραχίνιες» του Σοφοκλή, το έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη «Το σπίτι με τα φίδια» παρουσιάζεται στη Μικρή Επίδαυρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου. Σκηνοθετεί η Ελένη Σκότη. Ερμηνεύουν οι Αλεξία Καλτσίκη, Μιχάλης Ταμπακάκης, Μάρω Παπαδοπούλου, Ηρώ Πεκτέση κ.ά. Στις 9.30 μ.μ., Μικρό Θέατρο αρχαίας Επιδαύρου.

Μουσικές του κόσμου, πρωτότυπες συνθέσεις, αλλά και αυτοσχεδιασμούς περιλαμβάνει το πρότζεκτ «Crossovers» που παρουσιάζει στο Θέατρο του Κολωνού με τους συνεργάτες της η βοκαλίστρια της world jazz και περφόρμερ Αγγελική Τουμπανάκη. Στις 9 μ.μ., Ιωαννίνων και Καπανέως.

Το Ινστιτούτο Γκαίτε και η κολεκτίβα Ludd διοργανώνουν  τη σειρά δράσεων «Τι “Κοινό” έχουμε; Από τη θεωρία στη πράξη», που παρουσιάζει εγχειρήματα και ομάδες της πόλης, αλλά και νέους τρόπους κοινωνικής ζύμωσης και οικειοποίησης του δημόσιου χώρου εν μέσω πανδημίας. Από τις 10.30 π.μ., πεζόδρομος Φωκίωνος Νέγρη.

Αντλώντας έμπνευση από το μυθιστόρημα «Ανθρωποι του δάσους» της Ανι Πρου, η Σοφία Μαραθάκη και η Ομάδα Θεάτρου ΑΤΟΝΑλ παρουσιάζουν αύριο και τη Δευτέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου την παράσταση «Το δάσος», ένα ολικό αφήγημα για την επιτακτική ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 260.

Ελληνες λυρικούς τραγουδιστές σε ένα ρεπερτόριο που συνομιλεί με την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και μια συλλογή μόδας του ατελιέ Laskaris Couture που επίσης αντλεί την έμπνευσή της από το 1821, περιλαμβάνει η μουσική παράσταση «Ευτοπία», που ανοίγει απόψε το 30ό Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου. Στις 9 μ.μ., Παλαμήδι.

Ο πιανίστας και οργανίστας της τζαζ Γιώργος Κοντραφούρης ανεβαίνει τη Δευτέρα στη σκηνή του Κήπου του Μεγάρου Μουσικής για να παρουσιάσει, μαζί με το τρίο του, την τελευταία τους δουλειά με τίτλο «The Passing», καθώς και παλιότερες συνθέσεις τους. Στις 9 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή