Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ομάδα «Χορευτές του Βορρά» παρουσιάζει σήμερα και αύριο στο αρχαίο θέατρο Δίου την παράσταση «Μέδουσα», σε χορογραφία των Τατιάνας Παπαδοπούλου και Αλέξανδρου Σταυρόπουλου. Χορεύουν οι Γαλήνη Γυρτάτου, Δέσποινα Λαγουδάκη, Ηλίας Μπαγεώργος, Δημήτρης Μαργαρίτης, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος. Στις 9 μ.μ., αρχαιολογικός χώρος Δίου.

Δεκάδες ζωγραφικά πορτρέτα, χαρακτικά αλλά και σχέδια με προσωπικότητες και αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης, τα οποία φιλοτεχνήθηκαν στη διάρκεια της καραντίνας, περιλαμβάνει η έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη «Μορφές του ’21» που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη. Από τις 10 π.μ., Πειραιώς 138.

Επειτα από δύο sold out βραδιές στον ίδιο χώρο, ο Bloody Hawk, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης εγχώριας hip hop σκηνής, ανεβαίνει στην Ταράτσα του Gazarte για μια συναυλία με κομμάτια από όλη τη δισκογραφία του. Στις 9.30 μ.μ., Βουτάδων 34.

Την παράσταση «Υλικό Καποδίστριας», μια θεατρική σύνθεση του Γιάννη Μαργαρίτη σε σκηνοθεσία του ιδίου, παρουσιάζει στο υπαίθριο θέατρο Παπάγου το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης. Ερμηνεύουν οι Νίκος Ορφανός, Χρυσάνθη Δούζη, Δημήτρης Καλαντζής, Γιώργος Τσαπόγας, Αρης Τσαμπαλίκας και ο σκηνοθέτης. Στις 9.30 μ.μ., Οδός Κορυτσάς.

Ενα μουσικό ταξίδι από τη Γερμανία μέχρι τη νοτιοανατολική Μεσόγειο, υπό τον γενικό τίτλο «Incanto», παρουσιάζουν απόψε, τη Δευτέρα και την Τρίτη στο αίθριο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός και το σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio. Στις 9 μ.μ., Θουκυδίδου 13.

Βασισμένη στην ερωτική ποίηση του Βυζαντίου και στο σύγχρονο ποιητικό έργο της Αθηνάς Βογιατζόγλου, η παράσταση «Ερωτοπαίγνια» της ομάδας «Κινητήρας Χοροθέαμα» ανεβαίνει σήμερα και την Κυριακή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα», σε χορογραφία των Αντιγόνης Γύρα και Ανθής Θεοφιλίδου. Ερμηνεύουν οι Κατερίνα Γεβετζή, Νίκος Δραγώνας, Ευγενία Σιγαλού, Νίκος Καλύβας, Κωνσταντίνος Σιώζος. Στις 9.15 μ.μ., Αρεθούσης 146.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή